Ideális esetben a Férfi sosem végez túlságosan megerőltető fizikai munkát a háztartásban, inkább csak stratégiai tanácsadóként van jelen a kemény helyzetekben. Ám az ünnepek közeledtével bizonyos feladatok elkerülhetetlenül az erősebb nemre hárulnak, így nem árt némi rutint szerezni bennük az évek múlásával.

Kültéri ünnepi fények kihelyezése

Bár a kültéri világítás alapötlete és a legtöbb esetben a fények is beszerzése is a Hölgyektől ered, a tényleges felhelyezés már keményebb Férfi munka. A fények igényes, nem összecsapott kirakása hosszadalmas feladat, ami különösen akkor tud idegörlő lenni, ha nincs előre megtervezve. Így akár tetszik, akár nem, érdemes már a felületek lemérésénél is jelen lenni, hogy biztosan elegendő mennyiségű és típusú égő legyen. Ha a kerítést, a korlátot vagy a kültéri fenyőfát szeretnéd LED-fénybe öltöztetni, akkor érdemes 5-8 x hosszal számolni- attól függően, hogy milyen sűrűn tervezed körbetekerni a fényt. A munka kezdete előtt pedig tanácsos egy villanyszerelőt is kihívni, hogy legyen megfelelő mennyiségű és minőségű konnektor a világítás üzembe helyezéséhez. Ja, és egy ilyen munkához egy ember sosem elég, így hívd át bátran a legjobb haverodat és egy sör vagy bor társaságában vágjatok neki a munkának.

grid-cell-5879-1417555475-5

Kandalló begyújtása

A hagyományos, tűzifával működő kandalló kétségtelenül hangulatos, ám valakinek üzembe kell helyezni. A tűzgyújtás mindig kényes művelet, ha rohansz akkor a szikrák kialszanak, ha túl hosszadalmasra sikerül, akkor pedig a vendégek fáradnak bele a fagyoskodásba. A tökéletes és sokáig égő tűz alapját vastag, száraz rönkök adják, amire két rétegben kell helyezni a vékonyabb ágakat- legalább 1 cm-es résekkel, mert a levegő ugyanolyan fontos, mint a száraz fa. Ezután dobj a tetejére egy-két régi újságot és reménykedj, hogy a meggyújtott lapok a kisebb ágakat is begyújtják, amik képesek lesznek a késő estig parázsló nagyobb rönköket is megperzselni.

Fenyőfa talpra állítása

A megfelelő fenyőfa kiválasztása páros feladat, ám ha elfelejtetted a fa törzsét méretre vágatni az árussal, akkor bizony neked kell megoldanod, hogy a törzs kifogástalanul illeszkedjen a talpba. A feladat kivitelezéséhez az első lépés egy segéd toborzása, akinek az a feladata, hogy megtartsa álló helyzetben a fenyőt. Ezután egy kézi fűrésszel ritmikusan fűrészeld körbe a törzset 4-5 cm-es lemetszésekkel haladva befelé. Ami nagyon fontos, hogy sose fektesd le a fát, mert így elveszíti a tűleveleit- aminél mondanunk sem kell, hogy kevés súlyosabb katasztrófa létezik.

Csúcsdísz felrakása

Szerencsére a fenyőfa talpba helyezését követően a díszítés már női munka ám a csúcsdísz felhelyezését sose add ki a kezedből! Miért? Mert egy perc az egész, csak egyenesen kell felakasztanod egy díszt a fa tetejére, miközben megmutathatod, hogy milyen magas, erős, határozott Férfi vagy és bezsebelheted az elismerő pillantásokat a díszítés végén – hiszen a csúcsdísz nélkül az egész ünnepi díszítés fabatkát sem érne!

1419222902263

Pulyka felszelése

A karácsonyi pulyka bár nem minden háztartásban kötelező fogása a karácsonyi menünek, de ahol az, akkor a sült hús felszelése egész biztosan az erősebb nemre hárul. Hogyan fogj hozzá, hogy ne legyen katasztrófa a dologból? Először állj oldalasan a húshoz és mindig tartsd távol magadtól. Először ejts egy vágást a pulyka szárnya felett, hogy leszedhesd az egyik combját. Majd ismételt meg a műveletet a másik oldalon. Ezután a törzs maradék részét vágd ketté, majd a melleket szeleteld fel egységes 2-3 cm széles szeletekre. Elsőre valószínűleg nem fog tökéletesen sikerülni a művelet, de idővel mindenbe bele lehet jönni, különösen ha a nem piros betűs, sült csirkés napokon is gyakorolsz egy kicsit.

112311_nationallampoon-1

Italok kínálása

A karácsonyi vacsora előtt nem árt körbe nézned, hogy ital fronton mi a helyzet. Milyen tömény italok, borok, sörök akadnak a kamrába, hogy pontosan tudd, milyen frissítőkkel kínálhatod a vendégeket. Abban sem árt egy kis rutint szerezned, hogy hol tároljátok az ünnepi boros, sörös, pezsgős és tömény italos poharakat, illetve hogy hány darab van ezekből. A bárszekrény feltérképezése azért nem annyira rettenetes feladat és álmaid nője is elismerő pillantásokkal jutalmaz majd, ha nem neki kell a sütemények és főételek tálalása mellett még az italokkal is foglalkozni.

 6 EREDETI CÉGES KARÁCSONYI AJÁNDÉKÖTLET >>

 

Billionaire életérzés
9/10
Exkluzivitás
8/10
High-end faktor
7/10
Overall score: 8/10