6, St.John’s, Newfoundland

Ha hatalmas hóra és fehér hegycsúcsokra vágysz akkor St.John’s a Neked való úticél! A város ráadásul nem csak hangulatos tájakban, hanem téli sportokban is bővelkedik. Korcsolyázz egyet a Central Park-hoz hasonló, Bannerman Park közkedvelt jégpályáján vagy tégy egy helikopteres túrát a fehérrel borított völgyben gyönyörködve. A városhoz közeli Pippy Park a síelők és a síléces túrázók paradicsoma, de akár egy kiadós sétára is remek választás. Amit kötelező kipróbálni, az a jégkorong, mely St.John’s-ban a kosár vagy a kispályás foci helyetti utcai tevékenység. A napot nyugodt szívvel zárhatod bármelyik pubban, ahol garantáltan barátságos kiszolgálás és élőzene fogad.

forrás: escapehere.com

5, Louise-tó, Alberta

Ha kevésbé vagy oda a téli sportokért, ellenben gyalogosan szívesen indulnál útnak, akkor látogass el a Louise-tó vidékére. A téli túrázókat a Johnston Canyon havas ormai és a befagyott vízesések semmihez sem hasonlítható, kristályos ragyogása várja. Pihenésképpen festői környezetben korcsolyázhatsz a befagyott Louise-tavon, de a jéghalászatot és a kutyaszánnal utazást is kipróbálhatod. Ha igazán bevállalós vagy, akkor töltsd az éjszakát egy eszkimó-kunyhóban, ahol erős tömény italokkal és koktélokkal várnak a hangulatos gyertyafény mellett. Ha inkább a kényelemre szavazol, akkor a Fairmont Chateau Lake Louise kastélyszállóját nyugodt szívvel ajánljuk mindenkinek, aki díjnyertes séfek által készített vacsorára, méregdrága borokra és a világ egyik legszebbnek tartott kilátására vágyik.

forrás:escaphere.com

4, Whitehorse, Yukon

Szívesen töltesz pár órát a természetben, de azért a városi pezsgés mégiscsak közelebb áll hozzád? Whitehorse városában a helyed! A központban galériák, múzeumok, kávézók és bárok várnak, míg pár kilométer távolságban már pattanhatsz is fel a kutyaszánodra. A város igazi vonzerejét a sarki fény adja, melynél kevés csodálatosabb természeti látnivaló létezik a világon. Ha hajlandó vagy picit többet áldozni az utazásra, akkor tölts el egy pár éjszakát a Takhini River Lodge kis faházaiban. A vadon érzését nyújtó faházak kandallóval felszereltek és egyik oldalukon szinte teljesen üvegfalúak, hogy az esti romantikázás közepette tudjatok gyönyörködni a Sarki Fényben.

forrás:northenlightsyukon.com

3, Whistler, Brit Kolumbia

Vancouver-től mindössze két órára találod Kanada egyik legfelkapottabb sí-paradicsomát. A síelés és a snowboard szerelmesein túl a jéghalászat, a szánhúzás és a sítalpas túrák rajongói is szívesen látogatnak ide. A sportolási lehetőségek mellett a hópárduc túra is felkapott az utóbbi időben, mind a turisták, mind a fotósok által. Ha igazi kényeztetésre vágysz, akkor válaszd a Nita Lake Lodge luxushoteljét és élvezd ki a szabadtartású állatokból készülő ízletes vacsorát és a tóra néző lenyűgöző kilátást.

forrás:whistler.com

2, Mont Tremblant, Quebec

Nem túlzás azt állítani, hogy Mont Tremblant az ország és talán a világ egyik legismertebb síközpontja. A Montreal-tól és Ottawa-tól is csupán pár órás távolságra elterülő paradicsom több, mint 600 pályát és 100 felvonót foglal magába, azért hogy kielégítse az ide érkező turisták igényeit. Maga a városka, színes házaival és szűk utcácskáival leginkább a Mikulás északi-sarki műhelyéhez hasonlít, így nem is csoda, hogy közel annyian is látogatják. A térség a Billionairek körében is közkedvelt; mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a luxus-hotelek széles választéka és a város saját casino-ja. Itt még éjszaka sem áll meg a pörgés- az éttermek, a szórakozóhelyek és a mini-sörfőzdék hajnalig nyitva tartanak!

forrás:Traveler Group

1, Quebec City, Quebec

A romantikus szerelmeseknek, a baráti társaságoknak és a családoknak is tökéletes téli választás Quebec városa. A térség központja hemzseg a jobbnál jobb éttermektől, karácsonyi dekorációkkal megpakolt boltocskáktól és a persze a luxus szállodáktól. A középkori hangulatú városka télen igazi mesevilággá változik! Szinte naponta tartanak tűzijátékokat, táncos mulatságokat és a híres Téli Karnevált is itt rendezik meg, mikor az egész város egy hatalmas fesztivál helyszínné alakul át. Legyen a terved családi shoppintúra, karácsonyi hangolódás, újévi lazítás vagy akár leánykérés, Quebec városában biztos nem fogsz csalódni.

INTS BÚCSÚT A MIKULÁS-POCAKNAK!>>

Billionaire életérzés
9/10
Exkluzivitás
7/10
High-end faktor
8/10
Overall score: 8/10