Jeff Bezos, az Amazon vezérigazgatója nemrégiben megvette a legdrágább otthont Los Angeles-ben, írja a The Wall Street Journal. Az ingatlan szemet gyönyörködtető és 165 millió dollárba került, de a föld leggazdagabb emberének ez az összeg biztosan nem okozott fájdalmat.

Jeff-bezos-buys-mension

A 165 millió dollár csupán Bezos 131,9 milliárd dolláros vagyonának 8 %-a. Tovább boncolgatva ezt a pontosítást, a vásárlás lényegében megegyezik azzal, ha egy személy évente 60 000 dollárt keres, és 75 dollárért házat vásárol.

 

A szóban forgó ingatlan a Warner Estate tulajdonában állt, amely kilenc hektáron terül el Beverly Hills-ben. A Warner Bros egykori elnökének, Jack Warnernek tervezték és építették 1930 körül. Több vendégház, teniszpálya és golfpálya tartozik hozzá.

 

Ez a vásárlás 165 millió dollárral elérte a házárak rekordját a Los Angeles-i térségben, túlszárnyalva a 150 millió dolláros Bel-Air ingatlant, amely korábban a legmagasabb helyet foglalta el.

 

A Bezos állítólag 80 millió dollárt költött egy New York-i penthouse-ra is az év elején. Az egyelőre még nem világos, hogy elsősorban hol fog lakni.