Az Integrált Rendszerek Európai Kiállítása ( ISE) 2018-as amszterdami rendezvénye rekord számú látogatót vonzott, a regisztrált érdeklődők száma meghaladta a 80 000 főt! A kiállítás történetének 15 éve legsikeresebb rendezvényén 1296 kiállító lenyűgöző technológiai újdonságait fedezhették fel a szakmai látogatók. Az 53 000 négyzetméteres, 15 csarnokból álló kiállításkomplexum a szórakoztató elektronika, audió technika és az okosotthon megoldások legismertebb piaci szereplőinek adott otthont; de a standok felfedezése mellett színvonalas szakmai előadások is szórakoztatták a látogatókat. A kiállításon résztvevő Hang-Kép Stúdió Tulajdonosait kértük meg, hogy mutassák be nekünk a megismert technológiai áttöréseket.

Innovatív üzleti megoldások

Az LG bámulatosan élénk, könnyű, hajlítható OLED kijelzőinek széles felhasználási lehetőségeit prezentálta. A hajlítható kijelzők új szintre emelik az üzleti előadásokat, a kültéri hirdetéseket vagy a figyelemfelkeltő LED falakat.

OLED-screen-at-ise-2017

 

A tökéletesen fekete szín már önmagában lenyűgöző…

A Sennheiser piacon egyedülálló mennyezeti mikrofonja, a TeamConnect Ceiling is bemutatkozott. A legmodernebb sugárformázó technológiát használó berendezés 29 szabadon álló mikrofon kapszulája garantálja az online meetingek és call-ok tökéletes hangminőségét; akár beszédről, akár hallgatásról legyen szó. A bármilyen álmennyezetbe beépíthető megoldás segítségével megszüntethető a sokszor rosszul érhető, halk, recsegő kommunikáció az üzleti megbeszéléseken.

Moziélmény magas fokon

A Samsung világ első 3D LED mozi képernyője is az ISE-n mutatkozott be. A tavaly debütáló 4k HDR kijelző sikerén felbuzdulva a 3D verzió újdonsága, hogy a tökéletes képminőség és fényerő mellett képes 3D filmek vetítésére is az új kijelző. A jelenlegi 3D megoldások kénytelenek a fényerőből és a felbontásból engedni, mert csak így képesek a több dimenziós hatás elérésére. A Samsung újdonsága viszont a 2D filmek fényereje és felbontása mellett teszi lehetővé a térbeli hatást. Az újdonság terjedésével vége elfelejthetjük majd a sötét, napszemüveg érzését keltő 3D szemüveg hatást és gyönyörködhetünk az élénk színek és a kristálytiszta képminőség lenyűgöző látványában.

3D-Cinema-LED_4_main_5

Házimozi újragondolva

A professzionális megoldások mellett a házimozi kedvelőknek is bőven akadt újdonság az ISE-n! Debütált az LG átlátszó OLED kijelzője, mely a televíziósban nyithat meg új dimenziókat. A technológiában egyébként a Panasonic is lát fantáziát, ők 2017-ben mutatták be átlátszó kijelzőjüket. Szintén inkább az otthoni felhasználóknak lehet jó lehetőség a szemüveg nélkül használható 3D kijelző, ami kényelmessé teheti a több dimenziós otthoni filmezést.

LG-OLED-Atlatszo

Úgy tűnik 2018 a 8k éve! A Samsung, az LG, a Sharp és a Sony is bemutatták “csúcsragadozóikat” , így csak idő kérdése volt, hogy mikor érkezik meg a piacra a tűéles képminőséget kínáló 8k projektor. Úgy tűnik nem kell tovább várakoznunk- a Digital Projection ugyanis piacra dobta világelső 8k lézer projektorát. Feltételezhetően az új modell ára is tükrözi majd piaci egyedülállóságát.

Digital-Projection-IDL8K-001

Ha a tűéles képminőség helyett szuperélessel is beéred, akkor az Optoma 4k felbontású projektorát ajánljuk figyelmedbe, melynek ára meglepően kedvező- 1500 font.

A dizájnos, gömb alakú hangfalairól ismert Elipson márka beépíthető, vezeték nélküli hifi szobával várta az érdeklődőket, melyben szerintük nagyobb lehetőség van, mint a hagyományos, padlóhangfalas megoldásokban. Az extrém újdonságok kedvelőinek pedig az úgynevezett “Hangfát” ajánljuk figyelmébe, mely ahelyett, hogy rejtőzködne, inkább különleges dekorációs elemévé válik a vendéglátóhelyeknek vagy az otthonoknak.

elipson

 

Köszönjük az izgalmas élménybeszámolót a Hang-Kép Stúdiónak!

 ÚJÍTSD MEG OTTHONOD FORMATERVEZETT ELEKTRONIKAI ESZKÖZÖKKEL>>

Billionaire életérzés
10/10
Exkluzivitás
10/10
High-end faktor
10/10
Overall score: 10/10