A csokoládé szeretete egy teljesen hétköznapi dolog. Az igazán gazdagok, azonban nem szeretik a hétköznapi egyszerűséget, így természetesen nem is egy bárki számára, bárhol és bármikor elérhető csokival kényeztetik magukat. Ők a csokoládé fogyasztást is magas színvonalon űzik és az arany árát néha meghaladó, méregdrága luxus édességeket vásárolják. A világ legdrágább csoki márkáit aztán tényleg nem engedheti meg magának minden halandó.

Le Chocolat Box Collection

A világ legdrágább csokoládéja, melyet a Simon Jewellers tervezett. Bár főként egy promóciós mutatványnak titulálják, ennek ellenére még mindig a csokik legnemesebbike. De miért is kerül egy doboz bon bon 1,5 millió dollárba? Ez a hihetetlenül elegáns kincses doboz a csokoládék mellett lenyűgöző gyémánt, zafír, és smaragd ékszereket tartalmaz. A drágakövek az ékszerkereskedés magángyűjteményéből származnak, a csokoládét pedig a Lake Forest Confections készíti, ennek köszönhetően lett a legnemesebb édesség.

Frozen Haute

New York két éttermében kapható ez a forró csoki különlegesség, amelyet a világ 28 legjobb csokoládéjából készítenek.  A felszolgálása is lenyűgöző, hiszen 5 grammnyi 24 karátos ehető arannyal díszítik, valamint gyémánt berakásos arany karkötővel a kehely alján szervírozzák. Rendkívül előkelő, és mindössze 25 ezer dollárba kerül.

Golden Speckled Egg

Ezt a csodát William Curley alkotta meg, és be is került vele a Guinness-rekordok közé, hiszen a tojás héja a legkülönlegesebb, extra fenséges venezuelai csokoládéból készült. Belsejében Muscovado-karamell, rozmaring, olívaolaj és borókabogyó található. Egy rendkívül ínyenc alkotás. Ezt a különleges csemegét egy technológiai befektető vásárolta meg 11.107 dollárért.

Amedei Toscano Black Truffle Swarovski kristályos dobozban

A Csokoládé Akadémia a világ legjobb csokoládéja címet ajándékozta ennek a remek alkotásnak. A csokigolyókat pezsgővel töltötték, és ehető aranyforgácsokkal díszítették. Csomagolása letisztult és elegáns. A dobozt indiai selyemmel bélelik, külsejét pedig arannyal, platinával és természetesen Swarovski kristályokkal díszítenek. Nem is csoda, hogy ennek a finomságnak az ára 10 ezer dollár.

Knipschildt Chocolatier

Az 1999-ben alapított vállalkozás eleinte a helyi kiskereskedőnek adta tovább portékáit, majd létrehozta saját márkáját és szép lassan bekerült a világ legelőkelőbb csokoládéi közé. A francia fekete trüffeles csokoládé, a La Madeleine au Truffle 450 grammja 2500 dollár.