A karácsony előtti véghajrában már csak az ünnepi menü , az ülésrend összeállítása és a tökéletes ünnepi asztal dekoráció megálmodása marad hátra. Egy különleges, emlékezetes ünnepi asztal díszítés képes mágikus légkört teremteni és teljesen átalakítani az este hangulatát. Ne feledkezz meg tehát erről az apró részletről is igazítsd az asztal dekoráció stílusát a fenséges karácsonyi menühöz.

xmastable

4 tipp az elegáns, exkluzív asztal díszítéshez

1, Ne feledkezz meg a fényekről

A karácsony a fény, a szeretet ünnepe- ne feledkezz meg tehát a gyertyák jelentőségéről az ünnepi asztalnál sem. Kombináld a rövid és a hosszú gyertyákat, helyezz el az asztal színvilágához passzoló mécsestartókat/gyertyatartókat az asztal közepén végig haladva. Ne elégedj meg egyetlen fényforrással, bátran válassz több gyertyát is, hogy az asztal két végében ülő vendégek is testközelből élvezhessék a gyertyalángok játékát.

2, Ragaszkodj egy színkombinációhoz

Már az elején határozd el, hogy milyen két fő árnyalat lesz hangsúlyos a dekorációban. Mondjuk fehér és ezüst, vagy piros és zöld, akár barna arany- és igazíts minden részletet a kiválasztott két árnyalathoz. Érdemes egy fémes színt is kijelölni, mondjuk aranyat vagy ezüstöt, amihez az étkészlet, a gyertyatartók, a szalvétagyűrűk és más egyéb kiegészítők is illeszkedhetnek.

3, Ne az eredeti üvegekben, flakonokban tálalj

Az ünnepi alkalmakra célszerű beszerezni egy borkiöntőt, tömény italos üveget, teáskannát és az olajok, ecetek, szószok, fűszerek tálalásához szükséges eszközöket. Nincs annál lelombozóbb, mikor a harsány majonézes flakon vagy éppen a boros címke vonja magára a figyelmet az asztal dekoráció különleges részletei helyett.

4, Legyen személyes a tálalás

Mikor valaki leül az asztal mellé akkor először a tányérjára és a poharára pillant rá. Használd ki ezt az alkalmat arra, hogy egy különleges részlettel vagy meglepetéssel megragadd a vendéged figyelmét és valami személyessel kedveskedj neki! Mondjuk egy csokoládéval, egy névre szóló üdvözlettel vagy egy apró meglepetéssel.

Inspirációk és ötletek a személyes tálaláshoz

1, Csokoládét mindenkinek

Mert a karácsonyi nassolás mindig megengedett, még vacsora előtt is.

xmastable1

2, Romantikus vacsora

Ha a pároddal karácsonyozol akkor válaszd a mélybordó árnyalatot az ünnepi asztalra, mely amellett hogy végtelenül elegáns, még romantikus hangulatba is hoz benneteket.

xmastable2

3, Személyes meglepetés

A meglepetéseket mindenki szereti! Miért ne kényeztetnéd az asztal mellett is vendégeidet egy aprócska, névre szóló ajándékkal! Mi kerüljön a dobozokba? Például egy karácsonyfa dísz, cukordrazsé, üveg figura, fából készült ajándék csipesz vagy bármi más apróság, ami illik az ajándékozott egyéniségéhez. Ha ezt a trükköt veted be, akkor ügyelj rá, hogy ne mindenki ugyanazt a meglepetést kapja, hanem legyen valóban személyes az ajándék.

xmastable3

4, Ötletes ültetőkártyák

Csillámmal bevont, vagy festett tobozokat készen is beszerezhetsz, de akár te is elkészítheted őket pillanatok alatt. Ha a tobozok tetejébe helyezel egy fém drótot, akkor ötletes ültetőkártyákká alakíthatod át kézzel készült dekorációidat.

xmastable4

5, Téli gyümölcsök

A csokoládénál egészségesebb nassolnivalókat, mondjuk téli gyümölcsöket is kirakhatsz az asztalra, melyek amellett hogy finomak, megjelenésükkel is feldobják, élettel töltik meg az ünnepi asztalt. Akár egy-egy szép gyümölcsöt tehetsz az ültető kártyák mellé is, hogy így hívd fel rájuk a figyelmet.

xmastable5

6, Egyedi karácsonyfadísz

Az aprócska ajándékdobozok helyett kedveskedhetsz egy-egy különleges, kézzel készített karácsonyfa dísszel is vendégeidnek, amit például egy adventi karácsonyi vásárban szereztél be. Ezt az apróságot vendégeid magukkal vihetik az este végeztével majd akár idén, akár jövőre felakaszthatják saját karácsonyfájukra, így téve örök emlékké az ünnepi vacsorát.

xmastable6

7, Dekorálj vázákkal

A tobozokkal, fagyönggyel vagy karácsonyfa díszekkel töltött átlátszó, üvegvázákkal egyszerűen dobhatod fel és teheted különlegessé az asztal dekorációt. Igazítsd a gömböket és a vázák stílusát az asztal színvilágához, vagy töltsd meg őket vízzel és helyezz bele teamécsest.

xmastable7

 ADVENTI KALANDOZÁS PRÁGÁBAN>>

Billionaire életérzés
8/10
Exkluzivitás
8/10
High-end faktor
8/10
Overall score: 8/10