Gondoltad volna, hogy mindössze csak 6 milliárdos él Hollywood-ban? Hihetetlen, de igaz. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a többiek vagyon nélküliek, mivel Hollywood számos lakója rendkívüli mód gazdag, csak azt viszont kevesen mondhatják el, hogy valóban milliárdosok.

Hatan azonban valóban kiváló üzleti érzékkel rendelkeznek, akik nemcsak profi mód képviseltetik magukat a szórakoztatóiparban, de ugyancsak profi mód fektetik be pénzüket, ami ezáltal folyamatosan csak gyarapszik.

2018-ban még csak 3 fő szerepelt Hollywood milliárdosi listáján, mára azonban Kylie Jenner-nek, Jay-Z-nek, és Kanye West-nek köszönhetően megduplázódott a számuk. Ezzel azonban nem áll meg a folyamat, sőt Hollywood milliárdosai listája nagy valószínűséggel tovább fog bővülni, hiszen a Hollywood csillagai rájöttek, hogyan tudják tovább gyarapítani dollár millióik számát, így egyre többen kezdenek bele saját ruha- vagy épp szépségipari cikkekkel foglalkozó vállalkozás működtetésébe.

Na de ki az a hat sztár? Mutatjuk!

Kanye West

 A 42 éves rapper siker albumai is sok pénzt hoztak a házhoz, azonban ahogy a Forbes magazinnak nyilatkozta a Yeezy nevű cipőmárkájának köszönheti, hogy bekerült a milliárdosok közé. West állítása szerint több, mint 3,3 milliárd dolláros (1055 milliárd forintos), míg a Forbes becslése szerint „csak” 1,3 milliárd dolláros (381 milliárd forintos) vagyonnal rendelkezik. Egy biztos, egyik sem kevés.

Kanye az 1,26 millárdot (369 milliárd forint) érő saját márkája mellett 17 millió dollárt (5 milliárd forint) számláján, 35 millió dollárt (10,2 milliárd forint) pedig részvényekben tart. Ehhez jön még hozzá a 21 millió dolláros (6,2 milliárd forint) ingatlan 4 millió dolláros jármű (1,2 milliárd forint) és 300 000 dolláros (88 millió forint) földjeinek értéke. Na és persze nem szabad megfeledkezni a lemezeit kiadó cégről, ami további 90 millió dollárt (26,4 milliárd forintot) ér. Az az 53 millió dollár (155 milliárd forint), amivel, feleségével Kim Kardashian-nal osztozik, pedig még a számításokban sincs benne.

Kyle Jenner

Igen bizony nem Kendall, hanem Kyle! Az Instagram sztár a világ legfiatalabb milliárdosa, igaz „csak” 1 milliárd dolláros (293 milliárd forint) vagyonával.

2019-ben nyerte el a Forbes „legfiatalabb milliárdosa címét” ezt a címet ugyancsak megkapta 2020-ban is. (Igaz most felröppentek olyan hírek miszerint „szegény” mindössze csak 700 millió dolláros (205 milliárd forint) vagyonnal rendelkezik.) 

A jelenleg 22 éves Kyle 2019. márciusában szerepelt először a Forbes címlapján úgy, mint „a világ legfiatalabb önerőből lett milliárdosa”, amivel Mark Zuckerberget fosztotta meg a címtől. Kyle vagyona nagy részét a saját 1,2 milliárd dollárt (352 milliárd forint) érő kozmetikai márkájának a „Kylie Cosmetics”-nek köszönheti. Vagyona jelentős gyarapodását azonban a vállalkozás 51%-os értékesítése alapozta meg. 

A Forbes döntését sokan bírálják, mivel a már 13 évesen valóságshow sztárként megismert Kylie befolyásos családból érkezett. Őt azonban ezek a vádak egyáltalán nem érdeklik, sőt boldogan büszkélkedik a címével. Ami érthető is, ugye? 

Jay-Z


Az 50 éves rapper 1 milliárd dolláros (293 milliárd forint) vagyonának felét a 14 sikeralbumának köszönheti. Másik felét azonban a 2007-ben értékesített Rocawear nevű ruhamárkája mellett befektetéseinek köszönheti. Igen Jay-Z igazi üzletember, hiszen az évek során 100 millió dollárt (29 milliárd forintot) fektetett a D’Ussé nevű konyakmárkába, 310 milliót (90 milliárd forintot) pezsgőmárkájába, az Armand de Brignac-ba és 100 millió dollárnyi (29 milliárd forintnyi) részvénye van a Tidalben és 70 millió dollárt (20,5 milliárd forintot) fektetett az Uber-be is. 70 millió dollárra (20,5 milliárd forintra) rúg a kollekciója művészeti alkotásokból és 50 millió dollár (14,7 milliárd forintra) értékben vannak ingatlanjai a tulajdonában. És ezekben az összegekben felesége Beyoncé vagyona nem szerepel.

Oprah Winfrey

A hazánkban kevésbé ismert médiamogul vagyona 2,6 millárd dollárra (762 milliárd forintra) becsülhető. Oprah hírbemondóként kezdte karrierjét, majd 25 évig vezette Amerika leghíresebb beszélgetős műsorát a „The Oprah Winfrey Show”-t. Az műsorvezetőként megkeresett vagyonát folyamatosan okosan fektette be, aminek köszönhetően 2003-ra milliárdos lett. A 66 éves Oprah azóta saját tv csatornát indított (OWN) és a napokban indította új talkshow-ját az Apple TV+-on. Ezek mellett számos animációs film főszereplőjének szinkronhangja. Na róla valóban elmondható, hogy igazi médiasztár és mindezek mellett kiváló üzletasszony is.

Steven Spielberg

A világ egyik leghíresebb és legsikeresebb filmrendezőjének vagyona 3,6 milliárd dollárra (1055 milliárd forintra) becsülhető a Forbes szerint. A magazin úgy mérte fel, hogy Spielberg vagyonának nagy része a filmjeiből származik, de jelentős pénzeket szakít azzal, hogy tanácsokat ad a Universal-nak és azzal, hogy 2018-ban társaival együtt eladták a DreamWorks stúdiót potom 3,8 milliárd dollárért (1113 milliárd forintért). A 73 éves Spielberg vagyonát azonban a Bloomberg milliárdosi listája 6,15 milliárd dollárra (1802 milliárd forintra) becsülte.

George Lucas

Úgy látszik, megéri filmrendezőnek lenni Hollywood-ban. A Star Wars atyjának vagyona ugyanis a Forbes szerint 5,2 milliárd dollárra (1524 milliárd forintra) becsülhető.

A 75 éves rendező vagyonát egyrészt a Star Wars és az Indiana Jones filmeknek köszönheti, nagyobbrészt azonban annak, hogy 2012-ben a 4,05 milliárd dollárért (1187 milliárd forintért) eladta Lucasfilm nevű cégét a Disney-nek. A filmrendező legjobban profitáló filmje a „Star Wars I. rész – Baljós árnyak” közel 480 millió dollárt (141 milliárd forintot) hozott a konyhára. George eredetileg autóversenyző szeretett volna lenni, azonban egy autóbalesetben majdnem életét veszítette, így inkább a filmrendezés mellett maradt. És milyen jól tette, nem de bár?