A népszerű képek sikere nem csak magában az elkapott pillanatban és a megfelelő filterekben rejlik, hanem a “körítés” is legalább olyan fontos; gondolj csak egy szimpla reggeli kávédat megörökítő fotóra, ami sokkal esztétikusabban mutat egy szép asztalon, ami kiemelő a bögréd színét. Ha a belső terekre fókuszáló képekről beszélünk, akkor pedig sok múlhat egy jól kiválasztott dohányzóasztalon, vagy a harmonikus bútorzaton. Noa Santos, a Homepolish lakásdizájner cég Vezérigazgatója oszt meg pár titkos trükköt, amit ő maga is gyakran alkalmaz, mikor olyan hírességekkel dolgozik együtt, mint pl.: Karlie Kloss szupermodell. Mert szerinte egy modern otthonnak már nem csak kényelmesnek, hanem elég stílusosnak is kell lennie ahhoz, hogy a home decor magazinok helyét felváltó képmegosztó közösségi oldalakon is esztétikusan mutasson.

1, Nyitott polcok

A nyitott polcok épp annyi lehetőséget, mint ahány kihívást rejtenek magukban. Hiszen egy rendezett, könyvekkel, növényekkel, személyes tárgyakkal és emlékekkel esztétikusan berendezett könyvespolc arra is lehetőséget ad a követőidnek, hogy jobban megismerhessenek. Ám ha nem figyelsz, akkor a polcok könnyen válhatnak apró mütyürökkel telepakolt porfogókká. Éppen ezért ne tedd közszemlére az összes, utazásaid során beszerzett szuvenírt és a könyveidet is igyekezz színek szerint válogatva, nagyság szerint egymás mellé helyezni.

open-book-shelf

 

2, Játssz a textúrákkal

A legegyszerűbben a díszpárnákkal vagy a szőnyeggel vihetsz új textúrát a megszokott környezetedbe. Ha a kanapéd bőr, akkor válassz szőrme vagy szövet párnákat, vagy tedd izgalmassá a parkettát egy színes állatbőrrel. A lényeg, hogy ne csak azonos textúrájú anyagokban gondolkozz, hanem bátran használj a megszokottól eltérő elemeket, színeket is.

home-design

 

3, Tükröm-tükröm mondd meg nékem…

Ki a legszebb a vidéken? Az akinek minél több és minél nagyobb méretű tükör díszíti a falait! Ezzel a trükkel nem csak elegáns hatást érhetsz el, hanem tágasabbá is teheted optikailag a teret. Szerencsére az üzletekben széles formavilágú tükrök közül válogathatsz, így nem kell feltétlenül a szögletes, téglalap alakú daraboknál leragadnod.

mirror

 

4, Egy csöppnyi művészet

Egy jól kiválasztott fotó vagy festmény képes drasztikusan megváltoztatni a helyiségek hangulatát! Válassz egy egyéniségedhez és otthonodhoz illő izgalmas vászonképet, vagy éppen egy természetfotót és töltsd meg eleganciával és stílussal a szobáidat! Amitől óva int a szakértő, hogy a családi fotóidat helyezd nagy méretben, a lakás központi helyére, ugyanis ezek a képek túl intimek ahhoz, hogy a vendégeid tekintetét azonnal magukra irányítsák.

art-in-room

 

5, Izgalmas fények

A lámpák mára nem csak fényükkel, hanem megjelenésükkel is képesek formálni a tereket. A formák, méretek, színek és textúrák elképesztő választékából merj egy izgalmas csillárt vagy állólámpát kiválasztani, ami nem csak a fény mennyiségével hanem formavilágával is kényezteti az érzékeidet.

aerin-alpine-chandelier

 

6, Kép galéria

Az egy nagy kompozíciót alkotó, kisebb méretű képekből álló galéria fal nem csak a szobát teszi izgalmassá, hanem lehetőséget nyújt vendégeidnek és követőidnek arra, hogy megismerhessék a személyes stílusodat. Hiszen egy ilyen kép galéria bátran megmutathat egy gyönyörű természetfotót, egy rajzot, a kedvenc grafikusod egyik alkotását vagy akár csak olyan színeket is, amiket nagyon kedvelsz. Nem egyszerű esztétikusan összeállítani a kép galéria elemeit, de megéri a fáradtságot, mert a végeredmény egyszerre lehet különleges és személyes.

Homepolish-interior-design

 

7, Ne feledkezz meg a díszpárnákról!

A kanapé, az ágy vagy a kedvenc foteled emlékezetes és nem utolsó sorban kényelmes dísze lehet egy-két jól kiválasztott díszpárna. A párnák lehetőséget nyújtanak a textúrák játékára és a huzatok is könnyedén lecserélhetők, így segítségükkel pillanatok alatt felfrissítheted vagy akár ünnepi díszbe öltöztetheted otthonodat.

pillow

 

8, Egy kis zöld 

Még ha nem is vagy a virágok és a növények szerelmese, egy örökzöld növényt akkor is érdemes elhelyezni a lakásban. A növények pozitív energiával töltenek fel, közelebb hozzák a természetet és nem utolsó sorban friss, üde jelleget kölcsönöznek a szobának.

easy_indoor_outdoor_plants1

 

+1, Legyen saját zsúrkocsid!

Ha nagyobb méretű bárpult kialakítására nincs is lehetőséged, még mindig lehet egy fém zsúrkocsid, amin a kedvenc italaidat és a legszebb vendégváró koktélos poharaidat megmutathatod! Egy ilyen kocsi nem csak vagány, hanem praktikus is, hiszen így akár a kanapén ülve is tölthetsz még egy kört a barátaidnak.

TÁRLATVEZETÉS AMERIKA LEGNAGYOBB GARDRÓBJÁBAN>>

Billionaire életérzés
9/10
Exkluzivitás
7/10
High-end faktor
8/10
Overall score: 8/10