A tudományos témákat közérthetően bemutató AsapSience új kisfilmjében gyűjtötte össze a legfrissebb kutatások eredményei alapján, azokat az egyszerű, sokszor meghökkentő tényezőket, melyek hozzájárulnak a hosszabb és egészségesebb élethez. Te megteszel mindent azért, hogy megünnepelhesd a 100. születésnapodat?

old-couple

Íme a belépő “to do”-lista a 100 Évesek Klubjába:

1, Felejtsd el az ételrendelést, főzz magadnak, minimum heti 5 alkalommal

Hogy miért? Mert a rendelt ételekben nehéz ellenőrizni, hogy mennyi az adalékanyag, a zsír, a cukor vagy éppen a só, melyek túlzott bevitele érrendszeri- és szívbetegségeket valamint magas koleszterinszintet eredményez.

2, Fogyassz kevesebb húst!

A vegetáriánus életmóddal akár 12%-al növelheted az esélyedet a hosszabb életre, mivel a zsíros kolbász, szalonna és vörös hús fogyasztás növeli a rák és a szívbetegségek kockázatát!

3, Ha nem vagy japán máris hátrányban vagy…

Japánban a legmagasabb jelenleg a várható élettartalom, de ha szerencsétlenségedre nem a szigetország szülötte vagy, akkor költözz hegyvidékre, ahol a tisztább levegő segít növelni az életminőséget.

4, De még mindig étkezhetsz úgy, mint a japánok!

Az úgynevezett japán diéta sok halat és nagy mennyiségű zöld teát ajánl, melyekben az Omega3 zsírsavak és az antioxidánsok támogatják a hosszabb életet plusz 2 évvel.

5, Mozgásra fel!

Heti 140 perc mozgás akár 4 évvel is segíthet meghosszabbítani az életedet! Még mindig nem érsz rá edzeni?

6, Vásárlás mániások figyelem!

A mozgás mellett a shoppingolás is boldogsághormonokat szabadít fel a szervezetedben. Ha minden héten veszel valamit, amire vágysz akkor akár 2 évvel is tovább élhetsz!

7, Csak szex és más semmi

A heti 3x-i szexuális együttlét akár 45%-al segít csökkenteni a szívbetegségek kockázatát! Ugye fenn vagy a tinderen?

8, Aludj eleget

Ha napi 6 óránál kevesebb alszol, akkor 4-szeresére növeled a korai elhalálozás kockázatot! Ezt már az öregek is megmondták; a lustaság fél egészség.

9, Családosok előnyben

A házasságban élők, az érzelmi biztonság és a szellemi aktivitás fenntartása miatt bizonyítottan tovább élnek. Ha két gyermeked van akkor átlagosan további 74 héttel növelheted meg az életedet, ha ráadásul még ikrek is, akkor még ettől is nagyobb esélyed van a hosszabb életre!

10, Tarts kisállatot és légy aktív

Az akár 70 éves korig végzett aktív munka, mint például az otthoni barkácsolás vagy a családi vállalkozás támogatása is segít megőrizni a szellemi frissességet, ugyanúgy, ahogyan a kisállatok tartása is, mely az időkori magány ellen különösen jótékony hatású.

+1, Nyerd meg az Oscar-díjat, mivel a szobrocskák tulajdonosai átlagosan 4 évvel élnek tovább, de a Nobel-díjjal sem jársz rosszul, ami plusz 2 évet ad hozzá az életedhez!:)

SEGÍTSÉG, KIÉGTEM!>>

Billionaire életérzés
8/10
Exkluzivitás
9/10
High-end faktor
8/10
Overall score: 8.3/10