Skagen

A névadó, Skagen városkája Dániában, a Balti-tenger és az Északi-tenger találkozásánál fekszik. Maga a márka, az innovációnak és a jól ismert dán designnak a találkozása. Célja, egy olyan maradandó koncepciónak a megalkotása, amely teljesen új megközelítésbe helyezi a letisztult dán stíluselemeket. Küldetésének ékes bizonyítéka a teljesen sallangmentes, elegáns megjelenésű, titánium és bőr okosóra, amely hasznos funkciói ellenére is megőrizte klasszikus “óra-jellegét”. A férfiaknak és nőknek készülő karórák finom színárnyalatúak, puha bőr vagy hűvös fém szíjasak és mindenféle harsány részlet nélkül szemkápráztatóak! A Hölgyek emellett a gyönyörű, sallangmentes ékszerkollekcióból is válogathatnak, melyből egyik aktuális kedvencünk ez a rózsaarany karperec. A nemzetközi webshopról táskák és napszemüvegek is rendelhetőek, de ezek hazánkba érkezésére sajnos még várnunk kell.

   

 

Imádjuk ezt a női és férfi órákon is megjelenésű különleges kék árnyalatot

Jacob Jensen

Jacob Jensen a világ egyik legismertebb dán dizájnere. A prémium minőségű és formabontó megjelenésű Bang&Olufsen hi-fi berendezések terveit is jegyző Jensen, 1958-ban nyitotta meg saját stúdióját. Gyakorlatilag az ő munkássága tette az egész világon ismertté és divatossá a letisztult, minimalista dizájn elemeket. Élete során megváltoztatta a tárgyakról alkotott hagyományos elképzeléseinket és a funkcionalitás keretei között szerethetővé és stílusossá alakította át őket. A stúdiót napjainkban fia, Timothy Jacob Jensen irányítja, akinek a nevéhez köthetőek a Jacob Jensen karórák is. A Hölgyeknek és Uraknak készülő darabok egytől-egyik dizájnos, formatervezett megjelenésűek és prémium anyagokból készülnek, azért, hogy hosszú éveken át elkísérhessék tulajdonosukat. Az órák vagy bőr vagy kaucsuk szíjasak, de a Hölgyek választhatnak a rozsdamentes acélból és aranyból készülő Eclipse kollekcióból is. Ráadásul egészen karácsonyig minden karóra mellé stílusos ajándékokat vagy egy második karórát is választhattok a webshopról! Az biztos, hogy a Jacob Jensen karórák egyhamar nem fognak kimenni a divatból, így remek ajándék válhat belőlük akár szülőknek, nagyszülőknek is.

                               

 

 

IRÁNY A WEBSHOP

BERING

A BERING egyenlő a hűvös és tiszta eleganciával. Az órák minden részletükben az alapítóatyát lenyűgöző Antarktiszi jeges tisztaságot és színvilágot idézik, mely mesterien párosul a minimalista dán design elemekkel. Az elsősorban Hölgyeknek szánt modellek közül egyértelműen a speciális kerámia elemekből álló karórák a legkeresettebbek. A nem túl fényes, kellemesen hűvös tapintású, kerámia szíjas órák jeges sötétkék, acélos szürke és vakító fehér árnyalatokban pompáznak ( bár számos más színben is elérhetőek). A márka nem csak megjelenésében igyekszik visszaadni az antarktiszi táj szépségét, hanem aktívan támogatja a sarkvidéki élővilág fennmaradását is! A Charity női karórák megvásárlásával óránként 15 dollárral támogatja a jegesmedvék fennmaradásáért harcoló “Polar Bears International” alapítványt. Az aprócska gyémánttal díszített órából alig több, mint 2100 darab készül, így érdemes sietni, ha nem akarsz lemaradni róla!

 

Komono

Bár összeállításunk középpontjában a dán design brandek állnak, a belga Komono márkát nem szívesen hagynánk ki a sorból. Igaz, hogy maguk a tervezők belga születésűek, de a termékek és a karórák letisztult megjelenésében egyértelműen felfedezhetőek a minimalista dán elemek. A fentebb bemutatott óráknál jóval vagányabb megjelenésű Komono termékek, inkább a fiatal korosztály kedvencei. Ők azok, akik energiával tudják feltölteni a pólóhoz és inghez is remekül passzoló karórákat. A brand újszerűsége és különlegessége a jelentősen eltérő árnyalatú szíj és számlap kontrasztjában rejlik. A legtöbb karóra fekete, letisztult számlapos, amelyhez a tervezők valódi bőrből készült, világos szíjat párosítanak. A karórák mellett a napszemüvegek is nagyon népszerűek, köszönhetően a keret és a lencse eltérő árnyalatainak, a trendi formáknak és az “elegánsan hipszteres” megjelenésnek. Az biztos, hogy egy Komono-ban nem maradsz észrevétlen!

 

SKANDINÁV LAKBERENDEZÉS ÚJRATÖLTVE>>

Billionaire életérzés
8/10
Exkluzivitás
10/10
High-end faktor
7/10
Overall score: 8.3/10