A kínai kormány által kizárólagosan birtokolt ültetvényekről beszerezhető Da- hong pao teafű 50 grammos bádogdobozokban vásárolható meg, egyenként az igen meggyőző 512 000 Ft-s áron. De lássuk miért is kell ennyit fizetnünk a politikusaknak gyakran ajándékba járó különlegességért.

Da-Hong Pao tea1

Ritkaság

Mindössze 100 bádogdobozka kerül ki minden évben a Fujian tartományban megbújó picike ültetvényről. A ritkaságfaktoron túl az árat tovább emeli, az ilyen feltételek mellett is óriási várólista, amely 2011 óta visszamenőleg betelt, így most feliratkozva is leghamarabb 2018-ban tudunk hozzá jutni a frissítőhöz.

Aroma

A tea egyedi, mással nem összehasonlítható aromája miatt vált méltán népszerűvé. A kóstolók azt vallják, hogy a tea parfümükhöz hasonló virágos esszenciája intenzív, de nem tolakodó, reggeli fogyasztása után egész nap érezhető a bőrön párologva. A parfüm és dezodor árát megspórolva valóban jó befektetésnek tűnik.

Különleges lelőhely

A Fujian tartomány eldugott, különösen védett részén terem a ritka tea fajta, ahol a talaj kiváló minőségének köszönhetően sehol máshol nem fellelhető ásványi anyagokhoz jut a növekedés során, ennek köszönheti egyedi aromáját. Az eredetihez nagyon hasonló replika viszont közel sem ilyen védett helyen terem, így sem minősége sem ára nem közelíti meg az eredetit.

Tradíció

Az eredeti csomagoláson a tartomány pecsétje látható, amely utal a kínai állam megingathatatlan erejére és tradicionális múltjára, amelyet az ital is magában hordoz. A kínai kormány ezt felhasználva neves politikusoknak is ajándékoz a különlegességből, ezzel erősítve a diplomáciai kapcsolatokat. Többek között Richard Nixon amerikai elnök is azon szerencsések között lehetett, akik megkóstolhatták a különlegességet.

Da-hong Pao tea

Aki ezek után érzi magában az erőt ( és a pénzt) a várólistára való feliratkozáshoz, nyilván nem kedvetleníti el az sem, hogy egy dobozka tartalma mindössze 8 alkalomra elég, de ezt szerencsére nem nekünk kell kimérni, hiszen pici csomagokba válogatták az alkotók a pontos mennyiségeket. Ha pedig mégsem vagyunk biztosak benne, hogy erre szeretnénk elkölteni az ebédpénzünket, akkor talán pacsizzunk le Obama-val és hívassuk meg magunkat egy 5 órai teára.

Billionaire életérzés
10/10
Exkluzivitás
9/10
High-end faktor
9/10
Overall score: 9.3/10