Már ti is unjátok, hogy a lefolyóból is csak a Covid-19 folyik? Számos szakács cukrász és pék világszerte ugyan ezt érzi. Noha az ételfutár cégek ezen a kellemetlen szituáción sokat segítenek, ez még mindig nem elég. Most talán azok, akik kicsit kreatívabbak és innovatívabbak könnyebben ki tudnak tűnni a tömegből. 

Szakácsok szerte a világon olyan ételeket készítenek, amelyek hasonlítanak az új koronavírus molekulákra. 

A Pizza Home étterem tulajdonosa, Hoang Tung egy koronavírus-témájú hamburgert alkotott meg Hanoiban. Ennek a hamburgernek köszönhetően óriásit ugrott a megrendelések száma.

Te megkóstolnád?

A Virginia Suffolkban található O’doodleDoo fánkjai olyan COVID mintákkal vannak díszítve, amelyek szinte még el sem készültek, de már is vevőre találtak. A forgalom annyira megnőtt, hogy a pékségnek korlátoznia kellett, hogy hány ügyfél vásárolhat náluk.


Jean-François Pre csokoládékészítő március 7-én a nyugat-franciaországi Landivisiau-ban található üzletében  olyan húsvéti tojást mutatott be, amely Coronavirus alakú.

Elsőre meglehetősen morbidnak hatnak ezen étel-költemények, de ha jobban belegondolunk, olyan témát dolgoznak fel, mely jelenleg a világ összes emberének meghatározza hétköznapjait. Reméljük a világ mielőbb túl lesz a járványon és elfelejthetjük a korona vírust – és vele együtt ezeket a „nagyszerű” ételeket is.