Gondolj a kedvenc filmedre. Meg van? Oscar-díjat vagy Golden Globe-ot nyert alkotásról van szó? Akkor nagy valószínűséggel a legismertebb klasszikus kortárs zeneszerző, Hans Zimmer által jegyzett főcímdalt is rögtön fel tudod idézni! Az 57 éves frankfurti születésű mester karrierjét kevésbé ismert bandák billentyűseként kezdte, majd teljesen magától és ismertebb szerzőtársaitól sajátította el a szakma minden apró fogását. Az igazi áttörést az Esőember c. film dallami hozták meg számára, de azóta kevés olyan díjnyertes produkciót találni, melyben ne működött volna közre. Sikerének másik éles bizonyítéka, hogy világkörüli koncertturnéi szinte egytől-egyik teltházas közönség előtt futnak, úgy, ahogyan a tavaly ősszel megrendezett budapesti szuperkoncertje is. A nagy sikerre való tekintettel június 1-jén ismét hazánkba érkezik és zenekarával karöltve megszólaltatja legismertebb “slágereit”.

Az évente több nagyszabású filmes produkcióban is közreműködő zeneszerző napjaink egyik legfantasztikusabb és legtermékenyebb zenei tehetsége; egy olyan halhatatlan művész, aki csak egyszer születik egy évszázadban. Számtalan alkotása közül összegyűjtöttük a 8 legismertebbet, melyek valószínűleg ismét felcsendülnek majd a Budapest Sportarénában.

1, Esőember

A Dustin Hoffman és Tom Cruise főszereplésével készített kultikus alkotás jóval sivárabb lett volna Hans Zimmer dúdolható dallami nélkül.

2, Oroszlánkirály

A felnőtteket és gyermekeket egyaránt könnyekre fakasztó Oroszlánkirály filmzenéje a mai napig az egyik legszebb dallam, amit ismerünk.

3, Gladiátor

A világ talán legismertebb filmzenéjét nehéz lenne kiverni a fejünkből.

4, Da-vinci kód

A Dan Brown bestseller-éből készített filmek mindegyikének zenéjét a német mester jegyzi.

5, Eredet

Könnyen lehet, hogy a nagy nevek ellenére az Eredet sem tudod volna ekkora sikert elérni a stílusos aláfestés nélkül.

6, A sötét lovag

Feszültségkeltő, izgalmas és titokzatos – akárcsak maga a Sötét Lovag.

7, Sherlock Holmes

Kissé maradi, kissé modern, kissé furcsa. De határozottan egyedi. E nélkül a zene nélkül a legendás detektív mit sem érne!

8, Csillagok között

Hans Zimmer legfrissebb díjnyertes alkotása tette tökéletessé a földöntúli drámát.

6 IZGALMAS PROGRAMLEHETŐSÉG A DOHAI REPÜLŐTÉREN>>

Billionaire életérzés
9/10
Exkluzivitás
10/10
High-end faktor
8/10
Overall score: 9/10