Az olcsó távol-keleti büfék, a minőséginek reklámozott japán gyorséttermek és a szupermarketek csomagolt sushi-tekercseinek sokaságában nem könnyű megmutatni a közönségnek, hogy a japán konyha valójában nem kizárólag nyers halból áll, hanem sülteket, húsokat, leveseket, szószokat és tengeri herkentyűk sokaságát foglalja magában. Ki más tudna hitelesebben erről meggyőzni minket, mint az olcsó árak helyett inkább a prémium minőséget szem előtt tartó Fuji, ahol az étlapon több mint 200 féle étel közül választhatunk az év minden egyes hónapjában!

Sushi fa tálban

 

Az ételfotókat készítette: Donka Panna

A nyugalom szigetén

Az étterembe belépve kellemes napfény és halk, távol-keleti zene fogad minket, hogy ne csak a hasunkat kényeztessük az itt elköltött ebéd vagy vacsora alatt, hanem a lelkünknek is megnyugvást találjunk és megpihenjünk kicsit a nyomasztó e-maeilek-kel teli munkanapok közepette. A kényelmes bőrfotelekben várakozva japán és orosz beszélgetések foszlányait csípjük el, de szerencsére azért magyar vendégek is szép számmal megfordulnak, a frekventált budai környéken megbújó étteremben.

A központi térben találjuk a sushi látványkonyhát, ahol nyomon követhetjük, hogyan készülnek el a fogásaink, akár egyedi igények alapján is, ha a végtelen hosszúságúnak tűnő étlapon sem találnánk fogunkra való falatot. De az igazi különlegesség mégis az abrosz alatt rejlik, ugyanis minden asztallap beépített főzőlapot is tartalmaz, hogy a japán konyhában jártasabbak, vagy a családosan érkezők, maguk készíthessék el helyben a vacsorát. Jobban hangzik, mint egy szokásos vasárnapi húsleves-rántotthús kombó, nem de?

Tudtad?

A Fuji közel 40 beszállítóval működik együtt, hogy minden egyes alapanyag friss legyen és lehetőleg bio gazdaságokból kerüljön a tányérra.

Végre van íze a limonádénak

Az ebédünket előkészítve egy frissítő gyömbéres limonádéval várnak minket, valódi gyömbérszeletekkel ízesítve, amely különösen üdítően hat a szirupos változatokkal szemben. De az itallapot böngészve számos japán teaféle, illetve saké különlegességek, bor és tömény ital is csábítja az erősebb kísérők kedvelőit.

Tudtad?
Sokan vitatkoznak rajta, hogy a saké tulajdonképpen pálinka-e vagy bor. Nos, az utóbbiak gondolták helyesen, ugyanis egy rizsből készült, maxium 15%-os alkoholtartalmú italkülönlegességről van szó, amelyet hagyományosan feles pohárra emlékeztető kis csészékből kortyolgatnak.

Tempura, Vajhal, Bébipolip- Te mindet kóstoltad már?

Az összhang megtartása érdekében eredeti japán porcelánokon szolgálják fel nekünk a menüsort. Első körben Kiegészítő fogásokat kapunk, és az elmaradhatatlan miso levest, mint egy kedvcsinálóként a folytatáshoz. Majd érkeznek a nyers makrélából, angolnából, lazacból, tintahalból és szívkagylóból készült tekercsek, illetve az úgynevezett „kifordított makik”, amelyek a hagyományos makival ellentétben, kívülről rizzsel borítottak, az alga pedig a tekercs belsejében kap helyet.

Főételként érkezik a vajhalfilé, édeskés denkagu szósszal és a bébipolipok teriyaki mártással,szezámaggal. Mindent egybe vetve ezt a két fogást sorolnánk a kedvenceink közé, az előbbit a filé omlós, puha állaga, utóbbit pedig a házi szezámolaj erőteljes, de nem tolakodó ízvilága miatt.

Vajhalfilé és Bébipolip

Megkóstoltuk a japán konyha esetében elmaradhatatlan Tempurát is, amely magas hőfokra felmelegedő tempura olajból és különleges tempura lisztből készül. Istenien finomak voltak a rákok és zöldségek is, de a Sitake gomba lopta be magát igazán a szívünkbe.

A ügyvezető Major Balázs szerint:

Tempura

„ …amelyik japán étteremben nincs Tempura, vagy túl olajos, az egyértelműen a gyenge minőség jele.”
Állíthatjuk, hogy itt sem gyenge minőségű, sem pedig olajban tocsogó nem volt!

Tudtad?

A különleges ízvilágú sitake gomba számos más étel elemeként is megjelenik, de előételként is fogyasztják édes szojában párolva A Fuji étterem egy helyi nénitől vásárolja a gombákat, hogy garantáltan frissen fogyaszthasd őket!

Húsevők figyelem!

A Fuji olyanoknak is tud újat mutatni, akik valamilyen okból kifolyólag nem kedvelik sem a halakat sem a tengeri herkentyűket! Választhatunk mondjuk újzélandi steaket, 3 féle házi szósszal, vagy ausztrál Wagyu marhát, amelynek puha, különösen ízletes húsa világszinten is az egyik legelőkelőbb fogásnak számít.

Újzélandi steak

Indul a gesztenye szezon

Az alap kínálaton túl évszakhoz igazodó, egyedi menüsort is kínál az étterem, most szezonálisan gesztenyével készült ételeket. A gesztenyés teriyaki szószban párolt királyrákot minden újdonságra szomjazó vendégnek csak ajánlani tudjuk. Bár az nagy kár, hogy csak a haladó pálcikahasználók tudják kiszemezgetni az aprócska gesztenyéket a mártásból.

Gesztenyés királyrák

Köss üzletet tatamin

A Fuji nem csak hagyományos éttermi résszel várja a betérő vendégeket, hanem több tradicionális megjelenésű tatami terem is rendelkezésre áll, ahol kisebb és nagyobb társaságok, elkülönítve, hangulatos környezetben kóstolhatják végig az étlapot. Legyen szó külföldi partnerek vendégül látásáról, céges rendezvényekről vagy csapatépítőkről a Fujiban biztosan nem fogunk csalódni. Sőt, akár egy „gésa-stílusú” romantikus leánykérésre is sort keríthetünk a két fős tatami teremben!

Tatami terem

Fuji-hangulatban vagy? Foglalj asztalt ma estére vagy kóstold meg csupán 2200 Ft-ért az ebédmenüt,

hétköznapokon 12.00-15.00 között !

Fuji Japán Étterem

1025 Budapest, Csatárka út 54.

Házhozszállítás MOST !
Tudj meg többet az aktuális akciókról Facebook-on!

 KÜLÖNLEGES JEGESKÁVÉ RECEPTEK>>

Billionaire életérzés
9/10
Exkluzivitás
9/10
High-end faktor
9/10
Overall score: 9/10