Cr7 – Prémium Hotellánc

Cristiano Ronaldo sokféle üzleti tevékenységet folytat, melyekkel már most előkészíti a profi sportkarrierje utáni időszakot. CR7 a világ legjobb futballistája, eleinte David Beckham útját követte. Folyamatosan újabb és újabb üzleti lehetőségeket keresett. A focival megkeresett óriási jövedelmét számos, a focin túlmutató üzletbe fektette és fekteti be a mai napig.

A labdarúgás világán kívül jelenleg Christiano a vendéglátóiparban hódít, első szállodája 2017-ben nyitotta meg kapuit. A portugál ikon összeállt a Pestana szállodacsoporttal, amely szülőföldjének egyik legnagyobb vendéglátóipari vállalkozása.

A szálloda neve Pestana CR7, ez a Pestana hotellánc és CR7 márka egyszerű kombinációja. Ronaldo korábban már a CR7 márkanév alatt forgalmazott életmód-termékeket – például fehérneműt és illatanyagokat -, mielőtt a vendéglátóiparba beruházott volna a Pestanával.

Jelenleg két Pestana CR7 szálloda van: egy Lisszabonban és egy Funchalban, Madeira szigetén, amely Ronaldo szülővárosa. A lisszaboni szálloda a Rua do Comercio szélén található, a Baixa Pombalina szomszédságában, a híres Praca do Comercio közelében, nem messze a város látványos folyópartjától.

Ronaldo hotelei igen sikeresnek mondhatóak, hiszen 2020-ban nyithatja meg kapuit a madridi, a New York-i és a marrákesi szálloda- bár ezeket befolyásolhatja a koronavírus-járvány.

Ronaldo további két szállodát tervez Párizsban és Manchesterben. Pontosan nem tudni mikor nyílik meg a francia és az angol Pestana CR7, de jelenleg a legvalószínűbb a  2023-as indulás.

 
 

Kanye West – Yezzy

 

Az Adidas Yeezy az Adidas német sportruházat-márka és Kanye West amerikai rapper együttműködéséből nőtte ki magát.  Az közös munka legfontosabb eleme a mára már ikonikussá vált cipők. A Yeezy Boost cipőket a világ egyik legbefolyásosabb cipőjének tekintik.  A partnerség nemcsak sportcipőket, hanem teljes férfi és női sportos ruhakollekciót forgalmaz. 2015-ben dobta piacra Kanye West első kollekcióját.

A kritikusok nem mindig lelkesednek az amerikai dizájn iránt. Ám, vannak bizonyos darabok, amelyek igen népszerűvé váltak: báránybőr kabátok, mellények, kerékpáros rövidnadrágok és a bomber dzsekik. Kanye felesége, Kim Kardashian szintén ötletekkel árasztja el férjét és gyakran beleszól a tervezésbe, ami szintén hozzájárul a márka töretlen népszerűségéhez. Manapság West divattervező munkássága már jobban ismert, mint zenéje.

 
 

Connor Mc Gregor-Proper No. Twelve

 

A balhéiról ismert Mc Gregor szinte minden sajtótájékoztatóján láthatunk egy üveget. Ez az üveg nem más, mint saját whisky márkája, mely a Proper No. Twelwe névre hallgat. Mc Gregor a ringen kívül is meglehetősen sikeres: új ital brandje 750 millió font bevételt könyvelhet el.

A 31 éves McGregor nettó vagyona körülbelül 101 millió font. Ebben azonban nem számolták bele a whisky és divat vállalkozásai jövedelmét.

2018-ban a Proper No. Twelve-vel tört be a zsúfolt whiskypiacra, amellyel egy év alatt 750 millió fontot keresett.

Ezután a híres amerikai stylisttal, David August Heil-el közös üzletbe kezdet, aki korábban megtervezte a hírhedt „F *** You” öltönyt. Egy évvel később beindította a férfi ruházati márkáját, amely 50 millió font nyereséget hoz évente. 

Olyan népszerűvé vált McGregor itala Írországban, hogy a Tesco üzletek polcain ki kellett hirdetni, hogy egy vásárló csak két palackot vásárolhat. Amerikában a Proper No Twelve akkora sláger lett, hogy a kereskedelem első 10 napján 6 hónapos értékű készletet értékesítettek, az első 6 hónapban pedig 2,4 millió palackot adtak el. MC Gregor azt jósolja, hogy Írország legnagyobb szeszfőzdéjét, a Jameson-t is felül fogja múlni, ami már 250 éve működik.