Mindenek előtt ideje leszámolni pár téveszmével.A káros napsugarak és a szennyezett levegő nem csak a csajok bőrét viseli meg, hanem ugyanúgy a férfiakét is, így már nem elegendő egy kézmosáshoz szánt szappannal arcot mosni reggel és este. Az sem megoldás, ha néha napján bekened magad a barátnőd krémeivel, mivel a férfiak bőre másféle ápolást, és kifejezetten férfiaknak szánt krémeket igényel. Attól pedig végképp nem kell tartanod, hogy pár célzottan használt krém miatt “lányosnak” vagy “metroszexuálisnak” bélyegeznek meg. Hiszen ha elvárjuk az igényes, ápolt megjelenést az ellenkező nem képviselőitől, akkor tiszteljük meg őket és magunkat azzal, hogy mi is szem előtt tartjuk az ápolt megjelenést.

1, Arclemosás

Azt azért valószínűsítjük, hogy a reggeli és esti arcmosást te sem hagyod ki a tisztálkodási lépések közül, de a szappant ideje a szekrény mélyére süllyeszteni. Ma már számos férfiaknak szánt arclemosó termék közül válogathatsz, amelyek a szappantól jóval kíméletesebbek és nem szárítják a bőrt. Mivel általánosságban a férfiak bőre zsírosabb, így válassz egy zselé vagy gél állagú lemosót, ami segít eltávolítani a felesleges zsírréteget.

2, Borotválkozás

Sokan akár naponta is borotválkoznak, mégis az olcsó, rossz minőségű borotvákat részesítik előnyben. Pedig egy minőségi borotva akár egy évtizedig is kiváló társad lehet! A legnagyobb hiba viszont a rossz minőségű borotvahabok használata. Ezek nem csak zsírosítják a bőrt, hanem kiütéseket, pattanásokat is okoznak, így mi azt tanácsoljuk, hogy a szupermarketek helyett inkább a parfümériák polcairól válassz termékeket. Az ár itt is a minőség jelzője;egy jobb borotvahab flakonja 4000-5000 Ft-ba is kerülhet.

3, Ápolás borotválkozás után

Íme a másik olyan terület, ahol a legtöbb hibát vétitek. Szintén nagyon népszerűek a pár száz forintos after shave balzsamok és krémek, pedig gyakran ezek a felelősek a pattanások kialakulásáért! Nagyon fontos, hogy “sensitive”, azaz gyengéd termékeket válassz, melyekben kevesebb az illatanyag és a vegyszer. Szintén javasoljuk a parfümériákban vagy gyógyszertárakban történő vásárlást, ahol nagyobb eséllyel bukkanhatsz természetes összetevőjű, alkoholmentes termékekre.

Itt érdemes kitérni az egyre népszerűbb szakáll ápoló olajokra, amelyek szintén nagy segítséget nyújthatnak a puha, fényes borosta ápolásában.

Milyen legyen tehát az ideális after shave? Természetes, gyengéd, lehetőleg finoman( nem erősen) illatosított és alkoholmentes.

Tipp

Ha pattanásos bőrrel küzdesz akkor keress teafaolajjal dúsított termékeket, ami nagyon jelentősen hozzájárul a pattanások csökkentéséhez!

4, Hidratálás

Íme egy olyan lépés, amit alig ismernek egy páran. A férfiak többsége csak néha napján, télen vesz a kezébe a barátnőjétől elcsórt hidratáló krémet, pedig nagyon fontos a rendszeres ápolás. A férfiaknak szánt krémek többsége nagyon könnyen felszívódik, gél állagú, frissít, élénkít, csökkenti a fáradtság nyomait és mattít. Köze sincs tehát a csajok illatos, ragacsos krémeihez.

Amivel kiegészítheted az ápolást, az a ránctalanító krémek használata, melyet kis adagban a szemkörnyékre kell felvinni. Ezzel megelőzheted és javíthatod a mély ráncok kialakulását. Sokkal jobban hangzik mint a plasztika nem?

5, Fényvédelem

A nyári időszak közeledtével érdemes indulás előtt egy kis arcra szánt naptejet tenni az orrodra és a homlokodra, vagy olyan krémet választani, ami fényvédőt/UV védőt is tartalmaz. Ezzel megvédheted magad a nap káros sugaraitól és a túl korai öregedéstől.

Ugye nem is hangzik olyan borzalmasan az új arcápolási rutinod?

6 TAVASZI ALAPDARAB FÉRFIAKNAK>>

Billionaire életérzés
9/10
Exkluzivitás
9/10
High-end faktor
7/10
Overall score: 8.3/10