Arisztokrata az, aki beleszületett a Billionairek világába. Otthonosan mozog a jótékonysági rendezvényeken, nem feszeng, ha szmokingban vagy estélyi ruhában kell megjelennie, tudja mit takar az absztrakt művészet és meg tudja különböztetni a drága bort, a középkategóriástól. Könnyű neki, hiszen már a szülei vagy a nagyszülei is ebben a körben mozogtak, ismertek mindenkit, aki számít.

Aztán ott vannak az újgazdagok, akik vagy puszta szerencse, véletlen, vagy kemény munka folytán folytán belecsöppennek ebbe a zárt világba, ahol mindenki ismer mindenkit, szigorú szabályok és farkastörvények uralkodnak és azon áll vagy bukik egy üzlet, hogy milyen italt rendelsz a vacsora mellé. Nem is csoda, hogy arisztokrata körökben az első generációs vagyonosokat, pusztán “felkapaszkodottnak” tekintik, akiket kénytelenek eltűrni, de nem kötelesek kedvelni. Ismerősen hangzik? Ha Te is úgy érzed, hogy jól jönne némi segítség a beilleszkedéshez, akkor kövesd tippjeinket és viseld stílusosan újgazdag státuszodat!

1, A művészet mindig jó befektetés

De mielőtt bármit is vennél tájékozódj. Olvass könyveket, vagy kérj privát túravezetést pár múzeumban és ismerkedj meg a klasszikus irányzatokkal, neves képviselőkkel és leghíresebb alkotásaikkal. Aztán vedd csak az irányt a galériák és aukciósházak felé, ahol a modern művészet újoncait is megismerheted. Választás előtt kérd ki a szakértők véleményét, de csak olyan képet vegyél meg, ami Neked is tetszik. Valami miatt különlegesnek kell érezned, hiszen egyrészt az otthonod része lesz, másrészt úgyis azt kérdezi majd mindenki, hogy miért választottad.

wyatt-mills

 

Tudj meg többet Wyatt Mills-ről>>

2, Akkor tökéletes, ha rád szabott

Gucci-t, Prada-t vagy éppen Michael Kors-t bárki vehet magának, de egy szabó által készített egyedi darab varázsa semmihez sem fogható! Amikor csak teheted csináltasd, ne vásárold a ruháidat, kiegészítőidet, így is hangsúlyozva azt, hogy számodra mennyire fontos a minőség és a ruhadarabok mögött megbújó több évtizedes tudás és tapasztalat.

3, Utazz el legalább 3 kontinensre

Egyrészt azért, mert élvezed, másrészt azért, hogy megismerd a világot. Hiszen hogyan lehetne olyasmiről saját, önálló véleményed, amit még sosem láttál? Ne utasítsd el az újat, az ismeretlent, hiszen ettől vagyunk lenyűgözőek, hogy mind különbözőek vagyunk!

4, Találj egy törzshelyet

Az egyetemi évek alatt jól bejáratott kis kocsma nem tartozik ebbe a kategóriába. A hely legyen elegáns, stílusos, érdekes és persze lehessen ott igazán jókat enni és inni. Egy olyan kis menedék, amit második otthonodnak érezhetsz. Az nem baj, ha nem szemtelenül drága, vagy nem trendi, a hangsúly inkább a jó hangulaton és a minőségi alapanyagokból készített ételeken/ italokon legyen!

6266_grillezett_harcsafile-1024x683-kistucsok

5, Ismerd meg az ízeket

A gasztronómia nem merül ki a rántott húsban, a sült krumpliban és Anyu vasárnapi főztjében. Kóstolj meg minél több mindent, kísérletezz a fűszerekkel, húsokkal, italokkal és ne csak gondold, hanem tudd is, hogy mi az amit szeretsz és mi, az amit nem.

6, Higgy valami jóban

Legyen az akár a jegesmedvék, vagy a bálnák megmentése, a rák ellenszere, vagy az óceánban úszó szeméttömegek csökkentése – a lényeg, a nagyobb jó szolgálata! Higgy valami jóban erősen, őszintén és légy elkötelezett a célod mellett. Ne csak hangoztasd, hanem próbálj meg tenni is azért, hogy a világ egy jobb, élhetőbb hely lehessen. Gondolkozz akár kicsiben, például a szelektív hulladékgyűjtésben, akár nagyban, mint egy jótékonysági alapítvány, a legfontosabb a cél mögött megbújó valós hit és lelkesedés. Ha nem vagy őszinte, úgyis átlátnak rajtad.

7, Találd meg a saját illatod

De ne a reklámok alapján dönts! Menj el egy neves parfümőrhöz és kérj személyre szabott tanácsadást, vagy keress fel egy kevésbé ismert, kisebb parfümériát, ahol biztosan nem a kommersz illatokat kapod. Ismered a márkáját az új választott illatodnak? Felejtsd el és keresgélj tovább.

8, Járj operába

Lássuk be, ez elsőre meredeknek hangzik. De ki mondta, hogy nem választhatsz egy viszonylag rövid, modern, komikus előadást? Ki tudja, a végén még lehet kellemesen csalódni fogsz ebben a sokak által unalmasnak megbélyegzett műfajban és a 3. vagy 4. alkalommal már értékelni tudod majd a nagy áriákkal színesített maratoni előadásokban is az igazi művészetet. Fontos, örömteli információ- minden előadáson van feliratozás, így legalább érteni fogod, miről szól a darab…

9, Utazz egyedül

Mi ebben a jó? Kérdezik sokan, teljesen jogosan. Elsőre talán semmi, aztán az út végére érve a várható önismeret és megvilágosodás. Sosem tudhatod mire vagy képes igazán, amíg nem próbáltál meg egyedül megmászni egy hegyet, megismerni egy idegen kultúrát vagy épp a hullámokkal dacolva átszelni az óceánt.

5-960-71-patagonia

10, Készítsd magad a kedvenceidet

Legyen pár specialitásod, amit annak ellenére is Te tudsz a legfinomabban elkészíteni, hogy rendszeresen a legjobb éttermekbe jársz és szakácsnőt tartasz. Lehet ez akár egy jó bolognai, vagy egy nem túl fűszeres Bloody Mary , amiből a Tiéd a legfinomabb a világon!

11, Tanulj meg síelni és golfozni

Síelni nem olcsó mulatság, ahogyan golfozni sem. Éppen ezért kedvelik az arisztokraták ezeket az sportokat, mert itt valószínűleg kevesebb olyan emberrel futnak össze, akik harsány viselkedésükkel elveszik a kikapcsolódás örömét. Iratkozz be még ma egy sí tanfolyamra vagy egy golf kurzusra és ha profi szinten nem is, de azért magabiztosan tanulj meg siklani és játszani.

12, Játszani öröm

Itt most nem az építőkockára, meg a beer pong-ra gondolunk, hanem egy örök klasszikus slágerre, amit megtanulsz zongorán vagy gitáron eljátszani. Na persze ettől még nem válsz virtuózzá, ne is viselkedj úgy, de tudásodat megcsillantva, azért még emlékezetessé teheted az este végét, akár baráti társaságban, akár egy randin, pár szívmelengető, jól ismert dallammal.

13, Szerezz egy svájci órát

Azért mert klasszikus, elegáns, kortalan, jó befektetés és minden szettedhez illik. Kell még több indok?

sihh-watches_ROLEX_2000x1125

14, Ne told túl a social media-t

Napi 3 Instagram Story és legalább 1 Facebook poszt- nem lesz ez egy picit túl sok? Inkább gondolkozz, mielőtt posztolsz és ossz meg valóban értékes pillanatokat, emlékeket a nagy világgal. Az “aktívkodást” pedig hagyd meg inkább az influencereknek.

15, A kevesebb, mindig több

Legyen szó márka jelzéssel ellátott ruhákról, sminkről, hajfestékről, parfümről, ékszerről, színekről, sőt, gyakorlatilag mindenről! Ha a fentebbi pontokat követed, akkor már nem kell kívülről bizonyítanod senkinek, hogy Te is érsz valamit, hiszen széles világlátásoddal, intelligenciáddal és egyedi stílusoddal, úgyis mindenki látni fogja rajtad, hogy a városi dzsungelt magad mögött hagyva, értékes tagja vagy ennek az “új világnak”.

billionaire-couple

 

5 KÖZELI ÚTI CÉL HAVAS KALANDOZÁSOKHOZ>>

Billionaire életérzés
9/10
Exkluzivitás
10/10
High-end faktor
10/10
Overall score: 9.7/10