Scotwork- Fogalom a tárgyalásban

A közel 40 éves tapasztattal rendelkező Scotwork az Egyesült Államoktól kezdve Új-Zélandig, jelentős sikereket ért már el a tárgyalásikészség- fejlesztő tréningjeivel. A képzéseiken kezdő és haladó tárgyalókat is várnak, hogy segítségükkel kreatív és bátor tárgyalókká válhassanak. Olyan helyzetekre nyújtanak segítséget, amikor különösen elutasítóan viselkedik a másik fél, illetve hogy megtanuljanak minden esetben egy nyer-nyer helyzetet kialakítani és így hosszú távú kapcsolatokat építeni. A szolgáltatásaik között találunk személyes tárgyalásikészség- fejlesztő tréningeket, stratégia kialakítási segítséget, tanácsadást, illetve a szervezet “tárgyaló szervezetté” történő átalakítását  és szemléletváltást támogató lehetőségeket.

Scotwork1

Tárgyalásikészség- fejlesztési tréning

Izgulós? Szűkszavú? Túlságosan nyomulós? Nem tudja azonosítani, hogy az adott szituáció milyen megoldást kíván? – Az említetteken kívül még számtalan hibát sorolhatnánk fel, amelyet biztosan mi magunk is elkövettünk már egy-egy tárgyalás során. A Scotwork 3,5 napos képzésein segítenek azonosítani a jó tárgyalási készségeket és azokat 5 különböző tárgyalási szituációban gyakorolni. A hallgatók tanulhatnak az előadásokból, a tárgyalásokra történő közös felkészülésből, a tárgyalások megfigyeléséből, lebonyolításából és azok kiértékelő visszajelzésiből. A tréninget követően pedig a készségek fokozatos alkalmazásával mérhető eredményeket tudnak felmutatni.
Cégvezetőként azzal is szembesülhetünk, hogy az eddig lelkes, motivált embereink „hátra dőlnek” picit és nem hajlandóak ugyanolyan intenzitással dolgozni. Az ő motiválásukra is van lehetőség a Scotwork-nél, csoportos vállalati képzés, vagy akár egyéni tanácsadás során.

Tárgyalási tanácsadás

Az üzleti életben nap, mint nap új kihívásokkal szembesülünk, eddig ismeretlen helyzetekben találjuk magunkat és új projecteket indítunk, hogy sikeresebbek legyünk. A Scotwork munkatársai tanácsadói tevékenységükkel segítenek hatékonyabbá tenni a cég munkáját. De hogyan is történik mindez?
A legtöbb tárgyalásra azonos struktúra jellemző; a Scotwork által kidolgozott „8 lépés” alapján. Ehhez igazodva a közös felkészülés során segítenek meghatározni a célokat, stratégiát, az azokhoz kapcsolódó változókat illetve a kívánság és eredménylistát.

Scotwork2

„Fontos ugyanakkor átgondolni tárgyaló partnerünk várható céljait és stratégiáját is a sajátunk mellett! A lényeg, hogy tudjuk, mikor kell lemondanunk számunkra kevésbé fontos dolgokról azért, hogy előnyhöz jussunk azokhoz, melyek igazán fontosak számunkra. „ – tanácsolja a Scotwork Magyarország ügyvezetője Papp Zoltán.

Szemléletváltás

A Scotwork-nél először feltérképezik a vállalat jelenlegi működését, a munkatársak gondolkodását, majd segítenek rendszert vinni a gondolkodásba és egy támogató környezetet kialakítani az elsajátított új készségek gyakorlására, hogy azok „szemléletmódként” épülhessenek be a vállalat gyakorlatába:

„Szemléletváltás alatt azt értjük, hogy alapjaiban a szervezet hisz-e a változások sikeresebb tárgyalásokkal elért eredményeiben. Az üzlet szerves részét képezik-e a tárgyalások? A vezetőknek céljaik eléréséhez szükségük van-e sikeres tárgyalásokra, megvannak-e az ehhez szükséges képességeik, használják-e őket? Értékeli-e a cég a hosszú távú értékteremtést és megosztják-e tudásukat, sikereiket egymással? Magabiztosan, felkészülten vágnak-e neki egy tárgyalásnak, vagy inkább a félelem és önbizalomhiány uralja a csapatot és határozza meg a tárgyalás kimenetelét? Ezekre a kérdésekre is választ adunk a közös munka során.”

Stratégiai tanácsadás

Cégvezetőként vagy vállalatirányítóként kerülhetünk olyan válaszút elé, amely megköveteli a stratégiánk átalakítását, esetlegesen a teljes újratervezést is.

„ A cél esetünkben, hogy a „tárgyaló szervezetté” válást segítsük. Ehhez három pillér megvalósítására törekszünk. Egyrészt, hogy megváltoztassuk a hozzáállást, majd meghatározzuk a hosszú távú együttműködések kialakításához szükséges kompetenciákat, illetve az ezek megvalósításához szükséges környezetet és bónusz rendszert alakítsunk ki.”

Egy tanács a Billionaireknek

Tegyük fel, hogy piacvezetők vagyunk, nagy ütemben növekszünk, szuperek az embereink és szerintünk tehetséges tárgyalók vagyunk. Mit tud nekünk ilyen esetben nyújtani a Scotwork?

„Az első kérdés ilyenkor mindig részünkről, hogy mit is jelent a siker. Csupán annak örülünk, hogy megállapodtunk, vagy tudjuk, hogy elérhettünk volna még valamit? Lehetett volna jobb üzletet is kötni és lehetnénk esetleg még sikeresebbek? Az olimpikonok is a még jobb teljesítményért, még hatékonyabb eredményért küzdenek minden egyes versenyen és ezért állandó edzésben tartják magukat fizikailag és mentálisan is. Nos ezért érdemes még a legjobbaknak is időnként tárgyalási edzéseket venni!”

1.2.

LÉPJ KAPCSOLATBA A SCOTWORK MUNKATÁRSAIVAL ÉS FEJLESZD TÁRGYALÁSI KÉPESSÉGEIDET!
www.scotwork.hu

hungary@scotwork.com

 MINDEN AMIT TUDNI KELL AZ A-LISTÁSOKRÓL>>

Billionaire életérzés
9/10
Exkluzivitás
9/10
High-end faktor
8/10
Overall score: 8.7/10