A Kedvencek konyhájának alapötlete az egyik tulajdonos, Andris fejéből pattant ki:

„Mindig szívesen készítettem házilag a kutyám vacsoráját, de volt, hogy a hosszúra nyúlt munkanapok után már nem volt kedvem/időm a főzéssel foglalkozni. Ekkor vetődött fel bennem, hogy miért ne lehetne házhoz rendelni a kutyának készült fogásokat. Azon csodálkoztam, hogy ilyen szolgáltatás még nem létezik, úgy, hogy két barátommal közösen úgy döntöttünk, hogy majd mi megcsináljuk!”

A Kedvencek konyhájáról marha, csirke és sertéshúsos menük közül választhattok, amely rizzsel és friss gyümölcsökkel-zöldségekkel van kiegészítve, hogy minden fontos tápanyagot tartalmazzon, amire a kutyusoknak szüksége van. Rendelhettek adagonként is, de heti menüben is választhatjátok a fogásokat, amelyeket mindig frissen, a szállítás előtti napon főznek meg a kedvenceteknek.

Kedvencek konyhája 1

Kinek szól a Kedvencek konyhája?

„Időseknek, fiataloknak és mindenkinek aki szereti” – mondja viccesen Ádám, a csapat PR felelőse. Elsősorban azokra fókuszálnak akik:

– szeretnének főzni a kutyusuknak, de nincs rá idejük
– szeretnének főzni, de nem tudják, hogy mely tápanyagok fontosak
– nem szeretnék emberi maradékkal etetni kutyájukat, de a tápokban sem bíznak

Az alapítók egyetértenek abban, hogy céljuk egy fajta „kultúraváltás” is, mivel hazánkban nagyon népszerű a kutyák házi maradékokkal etetése és a nagy kiszerelésű, rossz minőségű tápok vásárlása.

„ A házi koszttal az a baj, hogy tele van fűszerekkel, sóval, paprikával, hagymával és felesleges zsírral, ami a kutya emésztésének egyáltalán nem tesz jót, sőt, elhízáshoz, betegségekhez vezethet! A tápok esetében pedig úgy látjuk, hogy sokan nem elég körültekintőek, hanem pusztán ár alapján döntenek. Már pedig az olcsó tápok és konzervek sokszor csak pár százalék húst és inkább állati lisztet tartalmaznak, ami gyakorlatilag az emberi fogyasztásra alkalmatlan részek összedarálása.”

Tomi, tulajdonos

Tényleg emberi fogyasztásra is alkalmas?

Az alapítók szerint jelenleg az egyik legnehezebb feladatuk, hogy elmagyarázzák a vásárlóknak, hogy a menük kizárólag húst, rizst, zöldséget és gyümölcsöt tartalmaznak. Pedig így igaz, mindenki láthatja, hiszen „felismerhető alkatrészek vannak bennük”! Fogásaik az állatinál jóval szigorúbb emberi egészségügyi előírásoknak is megfelelnek, így elméletileg mi is megehetjük a rendelt fogásokat, bár eléggé ízetlennek találnánk őket.

Kedvencek konyhája 2

Minden tápanyagot tartalmaznak, amire a kutyának szüksége van?

A hónapok hosszas munkájával készülő menüsor állatorvosi konzultáció segítségével állt össze és a legtöbb egészséges kutya számára szükséges tápanyagot tartalmazza. A honlapon mindenki kiválaszthatja, hogy kutyája tömegéhez és aktivitásához mérten melyik adagot válassza. Az allergiával és a betegséggel küzdő kutyusok esetében viszont a tulajdonosok azt tanácsolják, hogy csak állatorvosi megbeszélés után forduljunk konkrét igényekkel hozzájuk.

Totyi és a marhás-sütőtökös menüsor

Lassan 2. születésnapját ünneplő tacskó-keverék kutyusom nagy örömére nekünk is lehetőségünk volt megkóstolni a Kedvencek konyhájának egyik menüsorát. Nehéz volt a választás, de végül a marhás-sütőtökös-zöldbabos menü mellett döntöttünk, mivel Totyi imádja a sütőtököt, marhahúst pedig elég ritkán eszik. A kb. 10 kilós, lakásban tartott tacsinak egy 500 grammos adagot választottam, ami a kiszállításkor jóval nagyobbnak nézett ki, mint amire én számítottam. Mind a 7 adagot egyszerre kaptuk meg, amelyből 3 nap frissen, míg 4 nap fagyasztva érkezett. A dobozok, melyekben adagonként érkeztek a vacsorák elég nagyok voltak, így némi logisztikát igényelt, mire a fagyasztóba szuszakoltam az adagokat.

Totyi és a kedvencek konyhája

Totyi valószínűleg már érezte, hogy róla van szó, így őrült módon várta a vacsoraidőt és a marhás lakomát. Az eledelek pontosan úgy néztek ki, mint a képeken, ugyanolyan frissnek tűntek benne a zöldségek és nem volt mócsingos a hús sem. Annyira guszták voltak, hogy legszívesebben egyet én is elcsórtam volna Totyi elől. De az egyetlen, amit megkóstoltam ( mert nem volt szívem elenni szegény elől), az egy csipet barna rizs, ami véletlenül mellé ment a kutyatálba átöntéskor. De ez a pár szem rizs egészen ízletes volt!

Sajnos csak zárt állapotban készült kép a vacsiról és Totyiról, mert kinyitva kb. 1 perc alatt pusztította el a nagyobbacska adagot is!
A Billionaire csapatában Totyin kívül is vannak még kutyusaink, akik szintén a marhás menüsort illetve a sertés hússal vegyített, sütőtökös /répás-almás adagokat választottak és Totyikához hasonlóan lelkesek voltak a friss eledelre.

Bandika és Brúnó

Sárika

Mindannyian állíthatjuk, hogy a kutyusok imádták a Kedvencek konyháját, szép egészséges lett tőle a szőrük és nem híztak vagy fogytak egy dekát sem a versenysúlyukból! Jelezték is a tulajdonosak felé a törzskártya igénylésüket.

Rendeld meg még MA, kis kedvenced lakomáját!

Irány a kedvencekkonyhaja.hu

Billionaire életérzés
8/10
Exkluzivitás
10/10
High-end faktor
6/10
Overall score: 8/10