Bvlgari Le Gemme Kollekció

A Bvlgari divatház illatait hagyományosan ékszerkollekciók inspirálják, amely nincs másként ez exkluzív Le Gemme parfümök esetében sem. A görög és római kori cserépedények, úgynevezett amfórák sziluettjét idéző matt fekete üvegbe zárt illatokat ragyogó drágakövek ihlették, melyeket a márka ékszerészei is szívesen használnak. A zöld kupakos Lilaia illat az ősi egyiptomi fáraók korába repít minket, ahol a zöld szín a megújulást és a mélyen tisztelt anyatermészetet szimbolizálta. A pézsma jegyeivel gazdagított illat a természet energiáját zárja magába. Az ametiszt ihlette Ashlemah illat a drágakőhöz társított spirituális szellemre és a tökéletes egyensúlyra utal, miközben a levendula jegyeinek segítségével arisztokratikus eleganciával ruházza fel viselőjét. A kollekció Noorah parfümjének gazdag, misztikus, érzéki aromája pedig a selyem és fűszer út karavánjaihoz repít el minket, amelyen keresztül a tengert idéző turcoaz ékkő Európába érkezett. A kollekció illatai egytől egyik különleges összetevőket tartalmaznak, nem a sokak által kedvelt “mainstream” jegyekkel operálnak. Ennek köszönhetően lesz a Le Gemme egy valóban egyedi, exkluzív megjelenést kölcsönző ékkő a viselői számára.

Armani Privé Kollekció

Valójában több mini kollekciót is találunk az Armani exkluzív Privé illatai között. Az élénkzöld és a különleges vörös malachit színű La Collection Des Terres Precieuses illatok Giorgio Armani Oroszországba tett utazása során szerzett élményeit idézik meg és a különleges szépségű orosz nők temperamentumos, szenvedélyes kisugárzására asszociálnak. A mélyfekete, lágy vonalvezetésű arany kupakkal díszített Des Mille Une Nuits kollekció erőteljes, mély illatai az éjszaka titokzatos sötétjébe invitálnak fűszeres, keleties aromáikkal. A limitált kiadások szerelmeseinek pedig külön öröm, hogy a Rose D’arabie illat csillogó Swarovski kristályos üvegben is elérhető. A gyűjtők kedvence viszont egyértelműen a Couture divatshow-k jellegzetességeit idéző Les Editions Couture kollekció, amelyek közül a legfrissebb 2016-os tavaszi trendeket csokorba gyűjtő, írisz illatú Fil Rouge parfümből mindösszesen 1000 darabot gyártottak.

Tom Ford Private Blend Kollekció

A texasi születésű Tom Ford a szakmájában igazi fenegyerek. A Gucci és a Gucci Csoport vezetői székéből 2005-ben állt fel és mindenkit meglepve megalapította saját divatmárkáját. A női és a férfi kollekció mellett sminktermékek és parfümök tervezésével is foglalkozik, amelyek ruháihoz hasonlóan letisztult, mégis végtelenül csábító megjelenésűek. A Private Blend illatkollekcióval az a célja, hogy a szakítson a mindenki által kedvelt, “mainstream” illatokkal és bebizonyítsa, hogy a parfümkészítésben sokkal több fantázia és kreativitás lakozik. Kollekciójában inkább sötétebb, dohányos, bőrös illatokkal találkozhatunk, ami talán nem is meglepő, ismerve a tervező személyiségét. A legfrissebb illatai az újabban hatalmas népszerűségnek örvendő “Oud” illatnak a variációi. A Tobaco Oud egy kifejezetten füstös, a fülledt arab éjszakákat idéző parfüm, míg az Oud Fleur arab rózsa aromájával teszi nőiesebbé és kissé könnyedebbé ezt a nehéz, karakteres összetevőt. Az biztos, hogy az érzéki, kívánatos kisugárzás garantált, bármelyik illatot is viseled a kollekcióból.

Guerlain Absolus d’Orient

A Guerlain Absolus d’Orient illatainak megjelenése olyan akár egy különleges bájital, aminek egyetlen cseppje szerelemre, fiatalságra, örök életre csábít. A sötét színű, arannyal díszített üvegcsékbe csomagolt kollekció 2014-ben indult hódító útjára, első Santal Royal illatának bevezetésével. A Santal Royal a sötétség és a fény kontrasztját idézi meg, füstös, fás szantálfa és ragyogóan friss jázmin aromáival. A kollekció új illata, az Ambre Éternel nem rég került a boltok polcaira, mely titoktatos, bordós, lilás árnyalataival azonnal felhívja magára a figyelmet. A középpontba helyezett, érzéki Ámbra illatát a kardamom a koriander és a narancs virág öleli körül, és alkot egy Hölgyeknek és Uraknak egyaránt vágykeltő illatot.

Összeállításunkból szépen látszik, hogy az ismert luxusmárkák különleges illatai nem éppen egy könnyed, virágoskertbe csábítanak, hanem sokkal inkább az érzékiséget helyezik a középpontba. Ezekből a természetes, ritka összetevőkből álló parfümökből valóban elég egy-két csepp a bőrre, hogy egész nap kellemes illatfelhő lengjen körül.

LBH DESIGN BY ALONE – ÁSVÁNYI KARKÖTŐK BILLIONAIREKNEK>>

 

Billionaire életérzés
10/10
Exkluzivitás
9/10
High-end faktor
9/10
Overall score: 9.3/10