Az éttermek és a cukrászdák finomságaitól kezdve a streetfood falatokon át a legkiválóbb borokig mindent végig kóstolhatsz a Millenárison a pünkösdi hosszú hétvégén. A Gourmet Fesztivál igazán exkluzív programjai viszont a limitált férőhelyes ebéd és vacsora menüsorok, ahol hazai és nemzetközi sztárséfek gondoskodnak az ízorgiáról.

Lengyel Bib Gourmand vacsora

május 18. 19:00

A Michalin kalauz Bib Gourmand minősítését – kiváló minőség mérsékelt áron- Lengyelországban összesen 4 étterem érdemelte ki; az Ale Wino, a Brasserie Warszawska, a Butchery & Wine és a Kieliszki na Próznej. Ennek a 4 étteremnek a séfjét látja vendégül a Gourmet Fesztivál, akik most főznek először együtt ebben a felállásban. A program különlegessége, hogy a 8 fogásos menü ételeihez az éttermek séfjei és sommelier-i ajánlottak magyar borokat.

gourmet-lengyel

Vidéki ebéd

május 19. 13:00

Tavaly teltházzal és óriási sikerrel indult útjára a Gourmet “vidéki ebéd” sorozata, amelyben a legizgalmasabb vidéki éttermeket mutatják be. Idén is sok száz kilométernyi utazást és rengeteg időt spórolhat meg az, aki jegyet vált a programra, amelyen a ma már zarándokhelynek számító encsi Anyukám mondta, a nagy tiszteletnek örvendő Pesti István vezette tatai Platán, és a régiójuk legjobbjainak számító soproni Erhardt, az egri Macok és a pannonhalmi Viator séfjei járulnak hozzá a minden bizonnyal megismételhetetlen gasztronómiai élményhez. Az ételeket a séfek által kiválasztott kiváló magyar borok kísérik.

Latin-Amerikai vacsora

május 19. 19:00

Ha a dél-amerikai konyha nem lenne már önmagában is elég csábító, akkor a “harci kedvet” biztosan tovább erősíti Kamilla Seidler, Latin-Amerika legjobb női séfje, aki világ körüli túráján, ezúttal hazánkban népszerűsíti a távoli vidék gasztronómiai különlegességeit! Avokádó, passiógyümölcs, bárány, kakaó – az 5 fogásos menü a kontinensre jellemző alapanyagok tárházát vonultatja fel, melyet Kató András, nemzetközi borakadémikus frissítői színesítenek.

gourmet-latin-amerika

Vasárnapi ebéd

május 20. 13:00

“Tartva magunkat küldetésünkhöz, mely szerint mindenből a legjobbat kínáljuk, azokat az éttermeket is igyekszünk bevonni programjainkba, amelyek valamilyen oknál fogva nem tudnak kiállítani a fesztiválon, így ők sem maradnak ki a kínálatunkból” – mondja Nemes Richard, az OTP Bank Gourmet Fesztivál főszervezője. “A legjobb fővárosiakat összegyűjtve, a Baraka, a Csalogány 26, a Mák, a Rosenstein és a St Andrea Wine & Gourmet Bar séfjeit kértük most fel, hogy egy közös vasárnapi ebéd kedvéért látogassanak ki a fesztiválra és készítsenek együtt egy ötfogásos menüt vendégeink kedvéért. Az ebéd különlegessége, hogy borok helyett zöldség- és gyümölcsleveket szolgálnak fel minden fogáshoz, amelyeket szintén a séfek készítenek el gondosan figyelve az ételek és a dzsúzok harmóniájára.

Török gourmet vacsora

május 20. 19:00

Az elmúlt években Törökország gasztronómiája forradalmi átalakuláson ment keresztül. A baklaván és a kebabon túllépve újragondolták és újraértelmezték saját értékeiket és alapanyagaikat, melynek egyik éllovasa Maksut Askar, az isztambuli Neolokal séfje. Gyönyörű tányérjainak és maximalista szemléletének köszönhetően elnyerte a The Diner’s Club World’s 50 Best Restaurant  “a régió felfedezettje” címet és nemzetközi hírnevet szerzett éttermének és hazájának is. Az ország legjobb séfje díjat is elnyerő Askar menüje elsősorban a belső anatóliai régióra koncentrál, az ételek mellé pedig autentikus török borok kerülnek a résztvevők poharaiba.

gourmet-török

Foglald le helyedet már ma az exkluzív ebédek vagy vacsorák egyikére, vagy akár mindre és szerezz életre szóló gasztronómiai élményeket!

NÉZD MEG A KONKRÉT MENÜSOROKAT IS!

MICHELIN-CSILLAGOS GASZTROTÚRA LONDONBAN>>

Billionaire életérzés
9/10
Exkluzivitás
9/10
High-end faktor
9/10
Overall score: 9/10