wedding-guest-couple

White- Tie

Ez a dress code ajánlás mind közül a legelegánsabb és a legritkább; többek között a Fehér Ház vacsora meghívóin is a White- Tie felirat szerepel. Manapság már egyre kevésbé népszerűek a kényelmet teljesen az elegancia oltárán feláldozó vacsora partyk, ám ha mégis ilyen eseményre invitálnak minket, akkor a mulatós lagzit jobb elfelejteni.

Hölgyek

A hölgyeknek kivétel nélkül, földig érő estélyi ruha viselése kötelező, egymáshoz passzoló ékszerekkel, cipővel és alkalmi táskával.

Urak

A férfiaknak a szmoking nadrághoz hasonló, tökéletesen szabott nadrágot, fekete frakkot, fehér inget, fehér mellényt, fehér csokornyakkendőt és kesztyűt ír elő az ajánlás.

Black- Tie / Formal

Az elegáns, ültetett vacsorás esküvők többsége a formális vagy az attól kicsit még elegánsabb Black- Tie viseletet követeli meg. Szerencsére ebben a kategóriában már jóval nagyobb a mozgástér és valószínűleg akkor sem fog senki ránk szúrós szemmel nézni, ha nem tartjuk be a szigorú etikett szabályokat.

Hölgyek

A hölgyek választhatnak a hosszú estélyi ruha és az elegáns, cipővel és táskával passzoló koktél ruha között, sőt, a nadrágos kosztüm viselet is megengedett.

Urak

Az uraknak leginkább a szmoking viselése javasolt, fekete csokornyakkendővel de nyári esküvőkön a fehér zakó, fekete szmoking nadrág kombináció is elfogadott. A “Formal” dress code pedig inkább a férfiaknak jelent könnyebbséget – ebben az esetben a szmoking már csak javasolt, ám elegendő a fekete öltöny és a fehér ing is az alkalomhoz illő megjelenéshez.

Semi- formal

Ennél a dress code ajánlásnál a napszakon van a hangsúly; sötétebb színeket kíván az esti eseményen és világosabb, pasztell árnyalatokat a nappali ceremónián.

Hölgyek

Nőknek a hosszú ruha viselése ebben a kategóriában nem ajánlott. Helyette a koktélruhát, szoknya – blúz összeállítást vagy az elegáns nadrágot javasoljuk. Ha pedig az esküvő szabadtéri, jobb kerülni a hagyományos tűsarkú cipőket, mert könnyen “elakadnak” a fűben.

Urak

A férfiaknak egy sötétebb vagy világosabb, napszakhoz illő öltöny az ideális választás – természetesen inggel és nyakkendővel!

Casual

Szabadtéri vagy tengerparti esküvő? Akkor a Casual öltözet lesz a nyerő! Persze nem azt mondjuk, hogy a farmernadrág és a top ebbe belefér, de ettől függetlenül a hangsúly a laza, stílusos megjelenésen és a kényelemen van. Ami nagy előny, főleg meleg, párás idő esetén.

Hölgyek

A hölgyeknek egy könnyű, ám nem átlátszó nyári ruha bőven elegendő alkalmi szandállal vagy cipővel, de a sportcipőket és a sarukat azért ajánlatos kerülni.

Urak

Jöhetnek a világosabb nadrágok, inggel és nyakkendővel vagy galléros pólóval; hűvösebb időben pedig pulóverrel vagy dzsekivel. De azért a tenisz cipőt és a sima pólót ezúttal hagyjuk a szekrényben.

3 dolog, amit jobb ha elkerülsz dress code ajánlástól függetlenül

Fehér és fekete

Legyen szó bármilyen esküvőről is, a fehér a menyasszony színe. Igen, még akkor is, ha ő nem hófehér ruhát választott. A fekete pedig hagyományosan a gyászhoz kapcsolódik, így a talpig fekete öltözetet is jobb elkerülni, mert ugyebár mulatni, nem pedig temetésre indulunk.

Kihívó, kivágott ruhadarabok

Ezt talán túlságosan kifejteni sem kell, elég ha annyit mondunk, hogy ez a nap nem rólunk szól. A mélyen dekoltált ruhák, a mini szoknyák és a hátat teljesen szabadon hagyó felsők egy partyn jól mutatnak, egy esküvőn viszont túlságosan közönségesek. Hagyjuk meg ezen a napon az arát érvényesülni!

Koszorúslány stílus

Akkor, ha nem vagy koszorúslány. Mit is jelent ez pontosan? Tájékozódj előre, hogy a koszorúslányok mit viselnek majd és szándékosan kerüld az árnyalatban, fazonban azonos ruhadarabokat, na meg persze a virágokkal díszített hajviseletet.

Ezek után pedig már nincs más teendőd, mint koccintani egy pohár pezsgővel és jól szórakozni!

RAGYOGÓ BŐR A GYÜMÖLCSÖK EREJÉVEL>>

Billionaire életérzés
8/10
Exkluzivitás
9/10
High-end faktor
8/10
Overall score: 8.3/10