A zöld lötyiké a jövő?

Bár tény, hogy világszinten a kávé eladások továbbra sem csökkennek, az azért egyre világosabb, hogy a cukros, kizárólag színezéket és vizet tartalmazó üdítőitalok korszaka lezárulni látszik. Ma már nem trendi energiaitalt inni, finomított cukrot fogyasztani sőt, lassan a nem újratölthető műanyagpalack is cikivé válik. De ha nem fogyasztunk mesterséges koffeinnel feltuningolt italokat, akkor mégis, hogyan fogjuk ébren tartani magunkat a suliban, a bulikban és egy maratoni megbeszélésen?

A divat- és szépségtrendek őshazájában, Kaliforniában szerencsére már erre a problémára is tudják a megoldást! A léböjtkúra, a zöldbúzafűlé és a bioélelmiszerek városából egyre inkább kiszorulnak a hagyományos, cukros, koffeines frissítők, melyeknek helyét a természetes, kívülállók által csak “zöld lötyinek” nevezett italok veszik át.

Különleges íz, maximális életerő

A Venice Beach-en a hazai kávézókat megközelítő népsűrűséggel sorakoznak egymás mellett a a bio- és gyógynövényekől kevert koktélokat kínáló juice-bárok, superfood éttermek és újabban a kocsmák, ahol már alkohol helyett is gyümölcsitalokat szolgának fel. A helyiek egyik kedvenc természetes energiadzsúz márkája a Kreation, ahol frissítő, fiatalító, detoxikáló zöld italokat és stressz csökkentő, boldogsághormonokat felszabadító különleges keverékeket is kóstolhatunk. A gyors segítségre vágyóknak pedig az injekciós tűkbe töltött betegség elleni, szépítő, vagy éppen másnaposság tüneteit csökkentő ampullák nyújthatnak segítséget.

Az Egyesült Államok mellett már Európában is hódító útjára indult a szuperegészséges frissítők hulláma; kezdve Párizzsal, ahol tömegesen kínálják az új bárok jótékony élettani hatású, különleges keverékeiket. A Juicerie itallapján a mentás, ananászos, chia magos, kiwis keverék tűnik a legcsábítóbbnak de a Wild&theMoon kínálatából akár online is megrendelhetjük a “Botoxnál is hatásosabb” vagy a “Fekete limonádé” fantázianevű különlegességeket.

Úgy tűnik tehát, hogy a koffein helyét a 21. században a gyömbér, a goji bogyó, a zöld alga és hasonlóan egzotikus hangzású szuper-élelmiszerek veszik majd át, melyeknek íze ugyan kevésbé kívánatos, de egészségesebbek és a koffeinnél hosszabb ideig képesek energiával feltölteni!

Próbáld ki a japán matcha tea pudingot is!

Az energiaszintet 8-10 órára is megemelő japán matcha tea többek között rengeteg antioxidánst tartalmaz, segít megszabadulni a plusz kilóktól és csökkenti a stresszt is. Ha Japánban jársz, akkor a hagyományosan zöld teaként fogyasztott teafajtát már puding formában is megkóstolhatod a Starbucks kávéházaiban! Az elsőre talán kissé bizarr, zöld árnyalathoz kellemesen édeskés íz és dizájnos csomagolás társul – hogy a #hashtagmániás bloggerek se unatkozzanak. Egyenlőre az új zöld tea puding kizárólag Japánban kóstolható, de az USA-ban már tea italként felkerült az menüsorra a Matcha Pink Drink frissítő csodaital. Ezek után csak idő kérdése, hogy a hazai láncokban is megkóstolhassuk a kávénál hosszabb időre energiával feltöltő különleges zöld teát.

6 FORRADALMI VÁLTOZÁS ÉRKEZIK A STARBUCKS KÁVÉHÁZAIBA!>>

Billionaire életérzés
9/10
Exkluzivitás
8/10
High-end faktor
8/10
Overall score: 8.3/10