Az 1905-ben épült, utolsó aranykori rezidencia egykor a világhírű vasútmágnás, Cornelius Vanderbilt unokájának tulajdonában volt, ám az idei év tavaszától, történelme során először, az ingatlan piacon keresi új tulajdonosát.

A 20 000 négyzetméteres, palotának is beillő rezidencia az 5. sugárúton magasodik, melyet anno Livingston Beeckman ( a Rhode Island ültetvény későbbi tulajdonosa) építtetett. A enteriőr Warren& Wetmore tervei alapján készült és gyakorlatilag ma is változatlan formában idézi meg Mark Twain és Charles Dudley Warren híres “Aranykorát”.

A 600.000 dollárért épített házat 1912-ben 750.000 dollárért adták tovább, mely a korabeli viszonyok között igazi rekord összegnek számított. Vanderbilt unokája, Emily 1925-ben vásárolta meg az épületet és dekorálta ki a plafont freskókkal és egyéb pompázatos, aranyozott részletekkel.

 

Az étkező aranyozott dekorációja és festményei is Emily Vanderbilt elképzelései alapján készültek

A Napkirály Versailles-i palotájának pompájával vetekedik a ház atmoszférája, így nem meglepő, hogy a Jugoszláv Köztársaság vásárolta meg 1946-ban az ” 5. sugárút legszebb épületét”. Ezt követően miniszterelnökök és egyéb befolyásos politikusok öregbítették tovább a palota hírnevét, melyben állítólag egy olyan titkos, Faraday- kalitkaként működő helyiség is van, ahol a szovjet vezetők anélkül tudtak hívásokat kezdeményezni, hogy azt bárki lehallgathatta volna.

Jelenleg az azóta 5 országra szakadt Jugoszlávia árulja bútorokkal együtt a patinás épületet, melynek páratlanul elegáns, titkokról és emlékekről suttogó falai még a mai modern, minimalista stílusú ingatlanokkal is képesek felvenni a versenyt. Hiszen hogyan is tudna egy új, steril, modern épület ennyi érdekességet, melegséget, szeretetet és tiszteletet sugározni magából, mint az utolsó aranykori palota.

Állítólag már 6 komoly érdeklődő is van az ingatlanra, így ha szemet vetettél erre a klasszikus, páratlan eszmei értékkel bíró “öreg hölgyre”, akkor ne vesztegesd tovább az időt.

AZÚRKÉK ÉTKÉSZLETEK A NAPOS NYÁRI REGGELEKRE>>

Billionaire életérzés
9/10
Exkluzivitás
8/10
High-end faktor
9/10
Overall score: 8.7/10