Csak kevés olyan First Lady-t lehetne felsorakoztatni a történelemből, aki olyan emlékezetes és sokoldalú lett volna, mint Michelle Obama. Leánykori nevén, Michelle LaVaughn Robinson tanult és okos nő- két diplomát is szerzett; egyet a Princtone-n, egyet pedig a Harvard-on. Szociológiát és jogot tanult, így nem meglepő a társadalmi ügyek iránti elkötelezettsége és kiváló szónoki képessége. Jogi diplomáját követően egy ügyvédi irodánál helyezkedett el – itt ismerte meg későbbi férjét, Barack Obamát.

Forrás: biography.com

First Lady-ként 8 évet töltött a Fehér Házban, ahol saját veteményeskertet ültetett, mely az egészséges életmód és a gyermekkori elhízás elleni küzdelmének egyik ékes bizonyítéka. Emellett szívügyének tekinti a fiatal lányok széleskörű oktatási lehetőségeinek biztosítását és a katonacsaládok életminőségének javítását.

Michelle Obama kétségtelenül a világ legbefolyásosabb nője volt férje oldalán, aki szimpatikus, szerény személyiségével és okos, tartalmas beszédeivel tovább tudta növelni Barack Obama népszerűségét. Egy igazi álom-feleség, hiszen imádja férjét és gyermekeit, egyenrangú társ, aki mellett a párja fényes csillagként ragyog, miközben ő maga is utánozhatatlan egyéniség marad.

Beszédeiből és nyilatkozataiból számtalan sort lehetne idézni, de talán az alábbi mondatok azok, amelyek munícióként szolgálhatnak minden okos és magabiztos nő számára:

1, ” Lehet, hogy nem lesz mindig könnyű életed és nem fogod tudni megoldani egyszerre a világ összes problémáját. De soha ne becsüld le az egyén jelentőségét, hisz a történelem már bebizonyította, hogy a bátorság ragályos és a remény önálló életre kelhet.”

2, “Az egyik legfontosabb tanítás, amivel felnőttem:
Mindig maradj hű önmagadhoz és ne hagyd, hogy bárki eltántorítson a céljaidtól. Ezért amikor negatív dolgokat vagy rosszindulatú támadásokat hallok, egyszerűen nem veszek tudomást róluk. Egyáltalán nem fordítok rájuk energiát, mert pontosan tudom, ki vagyok én. ”

3, “A sikernek csak akkor van értelme és akkor lehet élvezetes, ha a sajátodnak érzed.”

Forrás: New York Times

4,”Amikor keményen dolgoztál, mindent jól csináltál, és átsétálsz a lehetőségek ajtaján, ne csapd be magad mögött az ajtót. Nyúlj vissza, és add meg másoknak ugyanazokat az esélyeket, melyek téged segítettek a sikerhez.”

5, “Egy nőnek mindig figyelnie kell a fizikai és mentális egészségére…Magasabbra kell helyeznünk saját magunkat a “to do” listánkon.”

6, ” A mozgás nagyon fontos, terápiás módszer nekem. Ha feszültnek vagy stresszesnek érzem magam, felkapom az ipodomat és az edzőterem felé veszem az irányt vagy a barátnőimmel teszek egy biciklis túrát a Michigan-i tó körül.”

7, “Sosem lógtam el az órákat. Imádtam jeles tanuló lenni, imádtam okos lenni.Imádtam időben befejezni mindent. Szerintem okosnak lenni menőbb dolog, mint bármi más a világon!”

Röviden összefoglalva? Tanulj, bízz saját magadban, érd el a céljaidat de soha ne felejtsd el, honnan jöttél. Légy büszke arra, hogy okos és sikeres vagy és tegyél meg mindent azért, hogy mások is olyanná válhassanak, mint Te. Egyszerre szerény, büszke és magabiztos.

Forrás: New York Times

Michelle szimpatikus, szerethető egyénisége hiányozni fog nekünk de nem feledjük soha. Egyszerre szeretnénk, hogy ő lehessen 2020-ban az első női elnök, de egyetértünk vele abban, hogy a politika egy mocskos játék, ami egyáltalán nem passzol az ő egyéniségéhez. Reméljük, hogy így vagy úgy, de sokat hallunk még erről a remek, nagybetűs NŐ-ről.

MINDEN, AMIT TUDNI ÉRDEMES DONALD TRUMP-RÓL>>

Billionaire életérzés
9/10
Exkluzivitás
10/10
High-end faktor
9/10
Overall score: 9.3/10