A mérnökökből és közgazdászokból álló svéd csapat alkotta meg alig egy év alatt a Flic gombokat. A szilikonnal borított, változatos színekben elérhető kütyü elsőre egy meghatározhatatlan funkciójú dísznek tűnik, belül azonban fejlett okostechnológia relylik, amely képes Wi-fi-n keresztül kommunikálni az okostelefonunkkal. Az egyszerű , cserélhető pont elemmel működő gombok elvileg 5 éven keresztül zavartalanul üzemelnek és hála a vákuumos kialakításnak, változatos módon elhelyezhetőek.

Flic1

Az ingyenesen letölthető The Flic alkalmazás segítségével tudjuk a megvásárolt gombjainkat különböző funkciókra hangolni, amelyet szabadon variálni is tudunk a későbbiekben. Lássuk, milyen feladatokat tud ellátni konkrétan az új ketyere!

Talán a legszimpatikusabb funkciónak kikiáltható, gombnyomásra történő villanykapcsolás sajnos csak okosházak esetében megvalósítható. Itt azonban remekül működhet mondjuk az esti lámpaoltás alatt. Szintén ilyen lakóházak esetében kihasználható az ajtók lezárása, ha esetleg váratlan látogatónk érkezne.

flic2

A klasszikus téglaházak tulajdonosainak sem kell elkeseredniük, mivel mindenki számára egyszerűen elérhető funkció a gomb által kezdeményezett kamu telefonhívás, mondjuk egy rosszul sikerült randi közben, vagy a csoportkép elkészítése anélkül, hogy valakinek majom hosszúságúnak látszanának a karjai, de szintén hasznos lehet, lehet túl hasznos is, az ébresztő funkció egy mp alatt történő elnémítása.

Ami azonban tényleg szimpatikus, hogy a gombot magunknál tartva, vagy viselve, könnyedén megoszthatjuk a GPS segítségével a helyzetünket, ha sajnálatos módon ránk találnának, nem éppen jómodorú orosz elvtársaink.

flic3

Nagymamánkat is meglephetjük a modernnek tűnő kiegészítővel, mivel egy gombnyomásra képes hívásokat is kezdeményezni, így végre elfelejthetjük a félretárcsázott hívásokat!

A tervezők a randigurukra is gondoltak, ugyanis komplett témák is elérhetőek! A Randi témakört beüzemelők egy mozdulattal varázsolhatnak hangulatvilágítást, tüzet a kandallóban és kellemes háttérzenét.

Akinek ezek után csillapíthatatlan vágya támadt beruházni a legújabb gadget-re, az 5 darab gombot már laza 28 000 Ft-ért zsebre vághat, de ha az egész házunkat álomházzá szeretnénk varázsolni 168 000 Ft-ért, 33 db gombbal könnyedén megtehetjük ezt is!

flic4

ÚJ TELEFONT IS VÁLASZTANÁL A GOMBOK MELLÉ?>>

 

Billionaire életérzés
8/10
Exkluzivitás
10/10
High-end életérzés
8/10
Overall score: 8.7/10