Úgy tűnik 2017 a Chanel éve lesz. A legendás francia divatház idén fiatalodásra készül, melynek első lépéseként piacra dobták új táska kollekciójukat. A jól ismert szteppelt motívumot vagány láncokkal és új formavilággal kínálják a nagyközönségnek, azzal a nem titkolt céllal, hogy fiatal rajongókat szerezzenek maguknak. Mindeközben a történelmet egy pillanatig sem feledve júniusban új ikonikus illattal is jelentkeznek, hogy a régóta piacvezető, ám az utóbbi időben visszaeső eladásokat produkáló Chanel No.5 utódját kiállítsák.

 

Tudj meg többet az új ikonikus illatról

A történelembe nem csak a frissülő portfólióval, hanem egy igazán váratlan kezdeményezéssel is be szeretnék magukat írni; nevezetesen jelentős támogatással közreműködnek a francia főváros első divat múzeumának megnyitásában. A párizsi városvezetéssel összefogva 6 millió dollárral járulnak hozzá a Palais Galéria divattörténeti múzeummá történő átalakításához. Szinte hihetetlen, hogy a divat fővárosában eddig nem került sor az olyan legendás divatházak múltjának és legismertebb darabjainak bemutatására, mint a Christian Lacroix, a Christian Louboutin vagy a Chanel.

A Palais Galleria várhatóan egy éven belül fog átalakulni a Fashion Museum of Paris-vá, ahol a 18. századtól kezdve egészen napjainkig tárják majd a látogatók elé a legismertebb francia brandek kiállított darabjait. Tervezetten 7211 négyzetméteren gyönyörködhetünk majd a divatvilág lélegzetelállító csodáiban.

Forrás: Harper's Bazaar

“Az olyan kezdeményezések, mint a Palais Galleria átalakítása; hozzájárulnak a küldetésünk eléréséhez, amely a divattörténelmet szeretné összekapcsolni a hétköznapi élettel.” – nyilatkozta Bruno Pavlovsky, a Chanel Fashion Elnöke.

Párizs városvezetése bízik benne, hogy az együttműködés a turizmus fellendítéséhez is hozzájárul majd, mely jelentősen visszaesett a tavalyi terrorcselekmények hatására.“Hálás köszönettel tartozunk a Chanel divatháznak, akik támogatnak minket abban, hogy Párizs továbbra is a divat elsőszámú fővárosa maradhasson!”-Anne Hidalgo, Párizs Polgármestere

 

A nagysikerű Lanvin kiállítás 2015-ben

Eddig is számtalan érvet tudtunk volna felhozni egy párizsi kiruccanás mellett, de a Divat Múzeum megnyitása további érdekes távlatokat nyithat mind a turizmus, mind pedig a divatrajongók számára.

A TOP10 LEGÉRTÉKESEBB LUXUSBRAND>>

Billionaire életérzés
9/10
Exkluzivitás
9/10
High-end faktor
9/10
Overall score: 9/10