Magyar Cserkészszövetség

cserkész arc

Idén a 15. ARC kiállítás szakmai zsűrije a Magyar Cserkészszövetség pályamunkáját is beválasztotta a legjobbak közé, a civileknek kiírt „ARC+Hétköznapi csodák” pályázaton. Nézd meg a kreatív plakátokat és találkozz te is a cserkészettel!

Az idén először civileknek meghirdetett pályázaton a Magyar Cserkészszövetség figyelemfelkeltő alkotása is helyet kapott. Igen előkelő helyen, harmadik legjobbként már biztos, hogy ott lesz az ARC óriásplakátjai között. Hazánk legnagyobb ifjúsági szervezetének pályaműve képi üzenetével és szlogenjével érzékletesen mutatja be mit jelent ma cserkésznek lenni itthon, és a világban.  A plakátot természetesen a megnyitóig titok övezi, ám már nagyon izgulunk, hogy végre lehulljon a lepel az alkotásról!

Az ARC kiállítás-sorozat 15 éve színesíti, teszi ötletesebbé, érdekesebbé a köztéri reklámkultúrát. Az alapítók a köztéri plakátok tartalmas és kreatív plakátüzeneteinek megformálását tűzték egykor missziós zászlajukra. Kezdeményezésük, hogy a reklámmegjelenések ne elcsépelt, eladásserkentő és könnyen felejthető képek, hanem mélyebb, szociális tartalmak hordozói is legyenek, minden évben osztatlan sikert arat. Az idei ARC kétségtelen újdonsága, hogy az óriásplakát kiállításon „ARC+ Hétköznapi csodák” címmel a civilek idén külön pályázhattak. A szervezők nem titkolt célja ezzel az, hogy felhívják a figyelmet a civilek kiváló, ám sokszor kevéssé ismert társadalmi kezdeményezéseire.

Az „ARC+Hétköznapi csodák” címen indított pályázat témagazdája a Magyar Civilszervezetek közössége, röviden MACI, amely a szolidaritás, a gondoskodás és a közösségi lét alapfeltételei mellett áll ki, illetve a MagNet Magyar Közösségi Bank, amely a civilek bankjaként a társadalmi igazságosságot támogatja. Idén először, az ARC-cal karöltve, 14 plakáthelyet biztosítanak a legkreatívabb, legszellemesebb plakátoknak, melyeket a civilszervezetek alkotásaiból válogatott ki a szakmai zsűri. A kezdeményezés célja, hogy bemutasson egy-egy hétköznapi csodát a nagyközönségnek.

A kiállított pályaműveket 2015. szeptember 11-étől lehet megtekinteni, Budapesten, az Ötvenhatosok terén. Gyere el, nézd meg Te is a kreatív alkotásokat, közöttük a Magyar Cserkészszövetség óriásplakátját!

 

Tovább információ kérhető:

Tőrincsi Tímea                                                                     

Kommunikációs vezető

Magyar Cserkészszövetség

Tel: 30/490-4444; 20/823-1785

kommunikacio@cserkesz.hu