Biztosan mindannyian kíváncsiak vagyunk rá, hogy milyen szerény körülmények között tengetik mindennapjaikat a milliárdos-lista élmezőnyében végzett versenyzők. Összegyűjtöttünk párat, csak, hogy tudjuk, mit kell majd túlszárnyalnunk.

1, A brunei szultán kisebb rezidenciája

Szerény billionaire otthonok 1

Haji Hassanal Bolkiah szultán egyike a világ leggazdagabb uralkodóinak, elsősorban hatalmas kapacitású olajkútjai miatt. A miniszterelnöki cím mellet többek között védelmi- pénzügyi és vallásügyi miniszter vagyona kb. 20 milliárd dollárra becsülhető. Ehhez képest elenyészőnek tűnik az 1,4 milliárd dollárért épült, kisebb 1788 szobás ingatlanja.

 

2, Hamptons-i csoda

Szerény billionaire otthonok 2
A New York állambeli Hamptonsban nyugvó Fairfield névre keresztelt, egyáltalán nem feltűnő házacska a világ egyik legdrágább ingatlanja. A jelenleg kb. 200 millió dollárt érő, 66 000 négyzetméteres ingatlant Ira Leon Rennert, amerikai üzletember birtokolja, aki biztosan szívesen tölti szabadidejét a 29 háló és 39 fürdőszobával illetve több squash és kosárpályával felszerelt ingatlanban, vagy a saját strandján sütkérezve.

3, Bill Gates Birodalma

Szerény billionaire otthonok 3
Íme, a sokak által talán leginkább érdekesnek talált ingatlan, amely a Xanadu 2.0. becenévre hallgat. A Washington államban, a Washington-tó partján árválkodó 6100 négyzetméteres házacska közel 7 év alatt épült 63 millió dollár értékben, de a jelenlegi árát több mint 140 millió dollárra becsülik. A saját könyvtár mellett egy 20 méteres medence is helyet kapott a birtokon, víz alatt is működő hangrendszerrel felszerelve.

4, India gyöngyszeme

Szerény billionaire otthonok 4

Mukesh D. Ambani tehetős indiai üzletember vagyona a tőkekivonások miatt több mint 25 %-al csökkent, de még mindig nem kell száraz kenyérre és vízre fanyalodnia, hiszen közel 17 milliárdos vagyonával továbbra is fenn tudja tartani a 4500 négyzetméteres ingatlanját, ahol mindössze szűk családjával él, ha a több száz fős staff-ot elhanyagolhatónak tekintjük. A kisebb felhőkarcolóban 9 lift, több bár és medence található, de csak a 6. emelettől feljebb, mivel az alsószint parkolóháznak van fenntartva. A Pazar ingatlan 1 milliárd dollárjába fájt az üzletembernek, és idén a világ legdrágább ingatlanja címet sikerült megszereznie.

 

5, Ismeretlen csúcstartó

Szerény billionaire otthonok 5
A londoni One Hyde Park komplexum legdrágább ingatlanja kelt a napokban közel 240 millió dolláros áron! Mivel a tulajdonos még mindig nem fedte fel a kilétét, így akár az is lehet, hogy egyik újgazdag start-up milliárdos barátunk szerezte meg a penthouse-t, csak hogy kiszúrjon Rinat Akhmetov orosz oligarcha-val, aki csupán 216 millió dollárért vette a saját kuckóját az épületben.

6, Európa rekordere

Szerény billionaire otthonok 6
Az egykor II. Leopold király tulajdonában álló hacienda a Cote D’Azure mesés vidékén rejtőzik és a híresztelések szerint keresi új tulajdonosát. A 11 háló és 14 fürdőszobás ingatlan jelenleg Lily Safra, korábban milliárdos bankárfeleség tulajdonában áll és becsült értéke kb. 700 millió dollár. Felröppentek hírek, hogy az orosz iparmágnás Mihail Prokhorovval megállapodott az eladást illetően, de a közel 500 milliós foglaló után végül mégis visszalépett a leendő tulajdonos. Ezután állítólag potom 102 millió dollárért kezdte el árulni Safra az ingatlant, de ezt később kitalációnak nevezte. De ki tudja? Lehet a végén lecsaphatjuk a kezéről 90 millióért?

Billionaire életérzés
9/10
Exkluzivitás
8/10
High-end faktor
9/10
Overall score: 8.7/10