black burger1

 

A Burger King ügyesen felismerte a szigetország lakóinak újdonságéhségét, mivel egészen novemberig végéig forgalmazzák a hagyományos sajtburgerek feketére színezett verzióit is, Kuro Burger Pearl és Kuro Burger Diamond fedőnév alatt. Mindkét verzió az onyx érdekes árnyalatában tündököl, de a már megnevezésében is magasabb rendű Diamond verzió paradicsomot, salátát és majonézt is tartalmaz, sajnálatos módon hagyományos színekben.

A gyorsétterem-lánc Japánba érkezésének 50. évfordulóját ünnepli a specialitással, amely a hagyományos szendvicsekkel azonos buciból és lapkasajtból készül, melyeket növényi szénnel ( lehet nem akarjuk tudni mi ez)színeznek feketére, és egy újszerű hagymás-fokhagymás szósszal dúsítanak, ami a tintahal „tintájától” tündököl szintén feketében.

A különleges szószt Shalyapin névre keresztelték, egy orosz operaénekesnő után, aki 1936-ban tett Japánban körutazást. A legenda szerint ő rendelte a személyi séfjétől azt a különleges steak-et, amelyet hagymával és szezámmagból,fokhagymából és szójaszószból készülő, úgynevezett „mirin” szósszal csurgattak le. Ez adta az inspirációt az új Burger King-es mártás alapjához is.

A különleges mártást mindkét verzió tartalmazza, de a zöldségekkel és majonézzel dúsított Diamond mégis kelendőbb a vezérigazgató állítása szerint, mivel így kicsit frissebbnek és egészségesebbnek tűnik az összhatás.

black burger2

 

Lehet, hogy európai szemmel kicsit bizarrnak tűnik a színhatás, de a japán konyha számos fekete étele, többek között a bab, a szójaszósz, a moszat miatt, közelebb áll az emberekhez az étel sötét színe. Talán ezért is hajlandóak a Diamond verziót kb. 1800 Ft-nak, az alapverziót pedig 1000 Ft-nak megfelelő összegért megvásárolni. Azért egy sajtburgerhez képest elég borsos, nem de?

black burger3

 

De mielőtt azt hinnénk, hogy a Burger King találta fel a spanyol viaszt, érdemes más multinacionális vállalatok termékskáláját is végigböngészni, ahol találhatunk csak Japánban elérhető uborkás Pepsi kólát, Doritos citromos chipset vagy zöldséges fagylaltot is!

Pepsi uborkás cola

 

A legközelebbi üzleti utunk alkalmával, azért kicsit furcsán hatna, ha egy nagyvonalú Burger King-es zabálásra invitálnánk partnerünket, de a lesötétített repülőgép homályában talán ráharaphatunk egy Diamondra. A színét úgy sem látjuk, ha pedig az íze se lenne a kedvencünk, még mindig kérhetünk a pilótától egy zuhanó-manővert, hogy diszkréten előkaphassuk a „betegzacskót”.

Billionaire életérzés
6/10
Exkluzivitás
8/10
High-end faktor
6/10
Overall score: 6.7/10