A világ legnagyobb és legpompásabb privát repülőgépe a Boeing 787 Dreamliner, amit csak „repülő penthouseként” emlegetnek a légi birodalomban. A fedélzetén találunk szórakoztató és tanulmányi előcsarnokot, külön étkezőhelyiségeket, egy saját fürdőszobás hálószobát, öltözőt és egy szálloda stílusú fürdőszobát.

 

Az átalakított Boeing 787 Dreamliner valójában egy kereskedelmi repülőgép, amely 240 vagy 335 utas szállítására volt alkalmas. Miután magánrepülővé alakították, csupán 40 személy utazhat a fedélzeten, a felszereltsége pedig egy 5 csillagos szállodáéhoz hasonlít.

 

A repülőgép 300 millió dollárba kerül, amit sajnos nagyon kevesen engedhetnek meg maguknak, de ha valaki minden áron ezen a gépen szeretne utazni az akár ki is bérelheti. A repülőgép bérlésének óradíja körülbelül 25 000 dollár. Az élmény garantált, hiszen ez nem egy tipikus Boeing repülés.

 

A belső teret a specialista Pierrejean Design-ra bízta a tulajdonos. Ők a legprofibbak a luxusrepülők, és a jachtok átalakításában. Magas kupolás mennyezettel, keményfa padlóval, faragott keményfa ajtókkal és kézzel készített szőnyegekkel alakították igazán luxussá a járművet.

A “repülő Penthouse” étkezője

Az utasok táblagépek segítségével vezérelhetik a világítást, a TV-képernyőket, az ablakredőnyöket, és akár a pilótával is kommunikálhatnak.

A társalgó egyszerre 16 személy vendéglátására alkalmas, két étkezőasztallal és kanapékkal. A társalgó középen egy ágy-típusú kanapé is található, amely egy gombnyomással két kanapéra osztható.

Azok, akik inkább a valódi pihenést választják, félrevonulhatnak a hálószobába.

A többi utas számára még 18 ülés található a Business Class kabinban.

Ha szeretnél többet megtudni erről a magángépről, ezt a videót ne hagyd ki.