bmw-i8-

A BMW modelleket választóknak eddig sem kellett szégyenkezniük, de az i8-as sportcsodának sikerült egy teljesen új dimenzióba, a fényűző billionaire verdák sorába emelnie a márkát! Külsőre a dizájn lenyűgöző, mintha Vasembert és Batman-t ötvöztük volna. Áramvonalas, dinamikus formavilág, és jeges, kék kontúrokkal  megbolondított színek csábítják a tekintetünket. Ha csak a száraz paraméterekre vagyunk kíváncsiak, annyit érdemes tudnunk, hogy 4,4 mp alatt képes a nullszáz gyorsulásra, mely egész korrektnek mondható, de az 1,5 literes, 3 hengeres motor láttán kicsit alábbhagyott a lelkesedésünk. Itt jön azonban a csavar! Mivel a TwinPower Turbo részben benzines, részben elektromos motorral működik, így a fosszilis hajtás segítségével elérhető 231 lóerőhöz, még hozzá kell számolnunk, feltöltött akkumulátor esetén, 131 lóerőt. Így már érthető hogyan képes ilyen gyorsulás mellett elérni, a 250 km/h-ás végsebességet! A feltölthető akkumulátorok esetében a gyártó 8 évig garanciát vállal illetve 5 évre vonatkozó ingyenes karbantartást, így a hibridekkel kicsit szkeptikusan viselkedő felhasználók is hátra dőlhetnek.

Csak, hogy ne legyen minden ennyire rózsaszín, azt azért érdemes tisztázni, hogy pusztán hibrid hajtással, mindössze 30 km-t tudunk megtenni a sportautóval, ami vegyük észre nem túl rózsás. Erre kontráznak a tervezők, hogy igen ám, de a hibrid rész nem önálló használatra, hanem támogatásra készült, így leszorítva, az egészen környezetbarát 2,1 literre  az átlagfogyasztást, bár számos külföldi tesztlapban az átlagértékek inkább 7 liter körül mozogtak.

Szintén újdonságként könyvelhetjük el, hogy az acél helyett, a jóval könnyebb, ám hasonlóan tartós és rozsdamentes szénszálas alkatrészeket vetettek be a tervezők, amely így csökkenti a gép súlyát, de a hagyományos elemekhez hasonlóan könnyen és hasonló árban cserélhető. Ha a belső kialakítást vesszük szemügyre, egyértelműen többet vártunk. Az extravagáns külső hagyományos, már már konzervatív belsőt takar. A műszerfal szinte semmilyen formában nem mer elrugaszkodni a már korábban megszokott áramvonalas kialakítástól ( bár azért lássuk be, a fények eléggé gizdák). Az egyetlen fűszert, a kívül is díszelgő kék tónusú, biztonsági öv adja.

Bmw i8 auto

Ennek mond fenekestül ellent, a suhanó sas szárnyait megszégyenítő, oldalra felnyíló ajtó kialakítás. Edzett, sportos vezetőknek királyság, a testesebb vén szivaroknak inkább totál szívás, a Lamborghinik-re hajazó design-ajtó. Vagy gondoltunk már arra, hogy kényszerből be kell állnunk egy nem, csakis a számunkra fenntartott dupla parkolóhely helyett, egy szimpla utcaiba, és kedvenc szőke vezetőnknek sikerül 1 méterre tőlünk parkolnia? Reménykedjünk benne, hogy ez nem fog megtörténni!

bmw i8

A vezető és a kísérő cicababa esetében a tér tágas és kényelmes, viszont a hátsó üléseken nyomorgók helyében nem szívesen lennénk, különösen ha egy szálfa, 190 centis legény ül a volánnál. Ha azt gondoljuk, hogy majd maximum felhúzzuk a lábunkat, tévedünk, mivel a teret nagymértékben megbontó akkumulátor dobozoktól szintén nem nagyon férünk majd. Csak tudnánk, így mégis mi értelme volt, 4 személyesre tervezni az i8-at, végülis egy száguldásra készült sportautóról beszélünk?! Egy nagyobb csomagtérnek jobban örültünk volna, hogy ne kelljen minden csomagot futárral vitetni, kivéve a kézi poggyászunkat.

Akik a sportos karosszéria láttán bömbölő motorra számítanak csalódniuk kell! Sokkal inkább egy űrkabinban érezzük magunkat, hála a tökéletes szigetelt motornak és az akkumulátoroknak. Így lehetőségünk lesz a 200 km/h órás száguldás mellett is Vivaldit hallgatni. Micsoda megkönnyebbülés!

bmw drive

Kis hazánkban jelenleg a Könyves Kálmán körúton elő rendelhető, de hamarosan a mobil hálózat segítségével mindenhol elérhetővé válik, a több mint 47 millió forintért vesztegetett sportcsoda. Az R8-as vagy az i8-as? Mi egyértelműen az utóbbira voksolunk, hiszen minden meg van benne, amire egy futurisztikus, törtető, a trendeket diktáló verdának szüksége van. A BMW i8 egyértelműen a JÖVŐ SPORTAUTÓJA!

TUDJ MEG TÖBBET A VILÁG LEGGYORSABB SPORTAUTÓJÁRÓL>> 

Billionaire életérzés
9/10
Exkluzivitás
10/10
High-end faktor
9/10
Overall score: 9.3/10