Persze egy kézművest sör “szisszentéshez” nem kell nagy tudomány, de ha a törzshelyeden jól megszokott minőségben felszolgált koktélodat szeretnéd az otthonodban szürcsölgetni, ahhoz már nem árt némi plusz befektetés. Az “italos” sarok helye már meg van, de bizonytalan vagy, hogy milyen eszközöket, poharakat, italokat szerezz be elsőként saját koktélbárodba? Mutatjuk a legszükségesebb kiegészítőket, melyekkel ha mixerversenyt nem is, még csinos Hölgy vendégeid szívét elnyerheted.gin_tonic-keszites

 

Kezdőcsomag üvegpoharakból

A stílusos italozás a megfelelő poharakkal kezdődik. Persze a keverés és az italok sem elhanyagolhatóak, de az elegáns “tálalás” még a kevésbé tökéletesre sikeredett menüt is képes feldobni. Éppen ezért sosem lehet rossz befektetés egy jó minőségű üvegpohárkészlet! A kezdőcsomagban kötelező elem a whisky-s, az Y-alakú Martini-s, a keskeny pezsgős és a longdrinkes pohár. Persze betehetnénk ebbe a felsorolásba az általában esernyőkkel díszített tulipán poharakat, de ezt már inkább csak haladóknak ajánljuk, akik szirupokkal, fagyival és egyéb extrákkal felturbózott frissítőkről álmodoznak esténként.

Keverés alapfokon

Első körben felesleges túl sok és túl profi koktélkeverő- és rázó eszközbe invesztálnod. A számtalan kellék között sok olyan akad, ami ránézésre jól néz ki, ám az életben talán évi 1x ( vagy egyszer sem) fog a kezedbe akadni. Éppen ezért érdemes darabra vásárolni, nem pedig 10-15 részes, “fancy”, ám kevésbé praktikus készletekbe fektetni. De mire is lesz szükséged valóban? Egy éles és profi Sabatier konyhakésre, aminek egyetlen hozzávaló aprítása sem jelenthet akadályt; fél- és egy decis kimérő pohárra, egy hosszú nyelű keverőkanálra a longdrinkekhez, megbízható bornyitóra és egy jó minőségű shaker-re, ha a vodka martinit rázva, nem keverve szereted. És itt ki is fújt a lista.

Ne töltsd túl a készletet

Talán csábítóak tűnhetnek a kígyózó sorokba rendezett, kiváló minőségű italok, ám mi mégis óvatosságra intünk. Amit jobb, ha nem teszel közszemlére, azok a “kéz alatt” beszerzett, zárjegy nélküli rumos üvegek, műanyagpalackba zárt házi pálinkák és egyéb “rég elfeledett”karácsonyi ajándékok. Lehet, hogy néha-néha rájuk nézel, de semmiképp ne tedd őket “kirakatba”. Az alap palackok kiválasztásánál pedig legyen az egyszerűség a fő szempont; 1 üveg skót whisky, 1 üveg jó minőségű gin, 1 üveg orosz vodka, 1 borostyán színű rum, egy édeskés Bourbon, vermut, narancslikőr és persze egy jó tequila. Ezek után már csak egy cukorszirupra van szükséged és a legtöbb közkedvelt koktélt el is készítheted házilag.

Bárban vagy otthon?

Gondolj vissza cikkünk bevezető soraira- a koktél partyknak és bároknak meg van a saját hangulata, de néha jobban esik, csak otthon elkortyolni a kedvencedet. Mit akarunk ezzel mondani? Lehet, hogy a neon fények és az üvegek százai a kedvenc szórakozóhelyeden jól mutatnak, de az otthonodat ne rendeld alá az alkoholfogyasztásnak! Bőven elég egy kis sarok vagy egy zsúrkocsi; légy diszkrét, egyszerű és csak akkor helyezd középpontba gyűjteményedet, ha a helyzet vagy a romantikus este úgy kívánja…

5 FRISSÍTŐ, AMIT IDÉN NYÁRON MEG KELL KÓSTOLNOD>>

Billionaire életérzés
9/10
Exkluzivitás
9/10
High-end faktor
9/10
Overall score: 9/10