A koronavírus terjedése mindenki életét megváltoztatja. A leggazdagabbakkal sincs ez máshogy. Ők is különféle módon reagálnak. Vannak, akik elvonulnak a nagyközönség elől, vannak, akik csak extra higiéniai lépéseket tesznek egészségük érdekében, de van, aki csak a korlátozásokat tartja be. Egy biztos a luxus körülmények között élők elképesztően sikkesen viselik, és élik meg a pandémiát.

Mit tesznek a gazdagok?

Utaznak és nyaralnak! Igen, ők még ilyenkor is megtehetik. Számos légitársaság nyilatkozott arról, hogy a külföldi magán utazások száma rendkívül megugrott. A milliárdosok legtöbbjének olyan több száz hektáros teleken lévő luxus ingatlanok vannak tulajdonában a világ különböző szegleteiben, ahova csakis a magánrepülőgépükkel juthatnak el. És mikor máskor, ha nem most lehet leginkább kihasználni a luxusnyaralók magas számát, hiszen nekik is megcsappant a programjaik száma, így az az időhiányt amúgy se ismerő milliárdosok most még több szabad perccel rendelkeznek. Az pedig csak másodlagos, hogy ezek az eldugott „kis kuckók” tökéletesek arra, hogy elszigeteljék magukat a világjárvány elől.

Peter Theil, a Facebook egyik befektetője például Új – Zélandon találta meg biztonságát, egy 210 hektáros birtokon. Valljuk be, azért Új-Zéland messze az egyik leggyönyörűbb hely a világon.

Design arcmaszkok

Bátran kijelenthetjük, hogy már a világ minden tájékán kötelező az arcmaszk viselése, vagy legalább az orr és az arc eltakarására alkalmas eszköz viselése. Rengeteg vállalkozás kapva kapott ezen a ’’remek’’ alkalmon, és annyi féle fajta maszkot gyártanak, hogy néha választani sem tudunk. Egy újabb ruhadarab, amire csilliókat lehet költeni. Hiszen ki akarna egy egyszerű maszkban megjelenni, amikor véletlenül az utcára keveredik? Naomi Campbel azonban extrán felkészült és inkább teljes szkafanderben utazgat, mintsem ő is vírusos legyen! A Chanel persze erre is reagált és azonnal piacra dobta védőfelszerelését is, amivel szerencsére extra drágán, de biztonságban vészelhetik át a mindennapokat a billionaire életmód követői.

Összességében mindazon milliárdosok, akiket „elszomorított” a karanténidőszak inkább magángépre pattantak és elrepülnek birtokaikra, nyaralóikba, hogy felüdüljenek és átvészelhessék ezt a senkinek sem könnyű helyzetet.