A Svájcban megrendezésre kerülő órakiállítások és vásárok közül egyértelműen Basel viszi a prímát. A legújabb trendek és a különlegesebbnél különlegesebb ( és persze árban sem utolsó) darabokat felvonultató vásár idén márciusban került megrendezésre. A legátütőbb és egyben legmeglepőbb a várható trendek közül, hogy az olyan neves és klasszikus óramárkák, mint a Tag Heuer is tervezik a belépést az okosóra piacra, az Apple sikerén felbuzdulva. Úgy tűnik a gyártók végre igyekeznek betölteni a klasszikus drága darabok és high-tech “okosóra kinézetű” szerkentyűk között tátongó szakadékot. Nézzük, melyek voltak a kiállítás legnagyobb figyelmet kapott résztvevői!

10, Tag Heuer okosóra

A legendás svájci óracég nem is tagadja, hogy az Apple inspirálta a piacra való belépésre. Amit eddig tudni lehet a márka legújabb szerzeményéről, hogy Android platformon fut majd, a harder egy részét illetve a processzort pedig az Intel jegyzi. Várhatóan 1300 dollár( kb. 360 000 Ft) lesz a kereskedelmi ára az új kütyünek, amely az év végén érkezik a boltokba, reméljük az ismert Carrera szérián alapulva a képen látható tervnél sokkal igényesebb kiadásban.  Okostelefonfüggő unokaöccsünknek egészen jó karácsonyi ajándéknak ígérkezik.

Tag Heuer

9, Frederique Constant Alpina

A szívünkhöz egyik legközelebb álló, teljesen megszokott és klasszikus kinézetű Alpina széria várhatóan 10 fajta modellt foglal majd magába. Az Android és IOS felületen is elérhető kiegészítő alkalmazás segítségével nyomon követhetjük az aktivitásunkat és az alvásciklusunkat( ezzel a mozdulattal be is emelhetjük a kukába az eddig erre a célra fenntartott karkötőnket) illetve lehetőségünk van feljegyzéseink kezelésére is. A készülék akkumulátora több mint 2 évig bírja egyetlen töltés nélkül, a legolcsóbb modellek ára pedig várhatóan 300.000 FT körül mozog majd.

frederique-constant

8, Breitling B55 Connected

A titán és fekete karbon házba megálmodott dupla LCD kijelzős csoda mágneses töltővel működik, és kronométert illetve visszaszámlálót is magába foglal. Egy speciális Apple telefonokra letölthető applikációval vezérelhető, így a fontos információkhoz nem csak a pár centis kijelzőn hanem sokkal nagyobb felbontásban is hozzájuthatunk. Az ára pedig színvonalhoz mérten 2-3 000 000 Ft körül alakul majd.

breitling-b55

7, Breguet Tradition Chronographe Indépendant 7077

A neves Breguet cég több különlegességet is felvonultatott a kiállításon de a mi kedvencünk a a márka alapítójának, Abraham-Louis Breguet-nek emléket állító 7077-es. A tradicionális stopperóra a mindennapokban nem igazán praktikus, mivel az órák és percek kijelzésére szolgáló felület a fogaskerekektől teljesen elszeparáltan, egy kisebb körben kap helyet, míg az óra teljes felületén a másodperc mutató üzemel. A kisé kezdetleges stopper szerkezet a bal oldalon, az energiaszintet mérő elem pedig a jobb oldalon helyezkedik el. Nos, praktikum ide vagy oda a készítők nem átallanak közel 21 000 000 Ft-ot elkérni a klasszikus darabért.

Breguet 7077

6, Fabergé Peacock Egg watch

Úgy tűnik az egyedülálló Fabergé cég még nem fogyott ki a meglepetésekből! Ha az idén bemutatott Pearl névre keresztelt tojás( amely a neves mester 1920-ban bekövetkezett halála után elsőként készült) nem lett volna elég, megérkeztek a Páva tojás által inspirált női karóra kollekció darabjai is. A gyémántokból kirakott pávadíszes számlap fehér aligátorbőrön feszül, de az áráról csak egyedi kérés alapján tájékozódhatunk. Várhatóan szeptemberben kerül kereskedelmi forgalomba.

Fabergé peacock

5, Girard-Perregaux 1966 Minute repeater

A különleges szerkezet különböző hanghatásokkal, “harangszóval” jelzi a percek és az órák közti különbséget, amelynek hangereje attól függően változik, hogy viseljük-e az órát vagy sem( nyilván az éjszaka közepén kissé visszavesz a zenebonából). A fekete aligátorbőr szíjon feszülő rózsaarany csodából összesen 10 darab készül, ehhez mérten alakul az óra is, amely átszámítva 118 millió forintot tesz ki!

GP_LD_Tourbillon-Minute-Repeater

4, H.Moser Endeavour Perpetual Calendar Funky Blue

Kétségtelenül a legötletesebb reklámkampány díját viheti haza a Moser új remekműve, amely az Apple okosórák kifigurázásával érvelt az “eredeti Okosóra” mellett, mely az öröknaptár funkció segítségével zoomolás nélkül mutatja a napokat, hónapokat, éveket, sőt a nevezetes napokat is. Nos, talán 18.000.000 Ft-ért el is várhatjuk ezt a plusz szolgáltatást.

Endeavour_Perpetual_Calendar_Funky_Blue

Nézd meg az Apple-t kifigurázó reklámvideót is>>

3, Omega Speedmaster Moonwatch Professional Silver Snoopy Award

A 45. évfordulóját ünneplő Silver Snoopy Award ( a Nasa által megrendezett rendezvény) tiszteletére mutatta meg az Omega az Apollo 13 drámai 14 mp-ét felelevenítő különkiadását. A számlapon is helyett kapott szövegesen az a bizonyos 14 mp, a “What could you do in 14 seconds?” felirat alatt. A sötétben zölden világító számlapon is megjelenik mindenki kedvenc képregényfigurája Snoopy, de a az óra hátán egy ezüstből készült medállal is megemlékeznek az eseményről. A limitált széria fogyasztói ára 3 millió forint körül mozog.

Omega Snoopy

2, Rolex kaucsukszíjas Yachtmaster

A trendeket eddig mereven elutasító és a klasszikus vonalat előtérbe helyező Rolex végre piacra dobott egy sportos, fiatalos megjelenésű, kaucsukszíjas modellt is. A 18 karátos vörösarany számlap egy speciális, szabadalommal ellátott szíjat kapott, amely viselés során leginkább a fémhez hasonlít, de attól lényegesen kényelmesebb hála a szíj középen futó párnázott csíknak. Az ára pedig megközelíti a 6 millió forintot.

Rolex-Yacht-Master-11665-everose-rubber-1

1, MEGÚJULT A ROLEX DAY-DATE!

Összeállításunkat egy közérdekű információval zárnánk, miszerint a hosszú évtizedek óta az elnökök, diktátorok és topmanagerek legnépszerűbb Rolex típusnak számító Day-Date, amely eddig 36mm-es verzióban készült ezentúl 40 mm-es kiadásban jelenik majd meg. Az újítások között szerepel továbbá a 3255-ös szerkezet megújítása, a számlap átdolgozása, és a szíj sokkal stabilabbá válása a kerámia kiegészítésnek köszönhetően. A hagyományos nemesfém kivitelezés viszont nem változik( platina, sárgaarany, vörösarany, fehérarany típusok érhetőek el), a nemesfém modellek ára 9 millió Forint körül mozog, de a platina verzióért közel 18 millió forintot kell kicsengetnünk.

Roley-Day-Date-40-1

 

LUXUSÓRA A TITANIC DARABJAIBÓL VAGY AZ APOLLO 11 MARADVÁNYAIBÓL? LEHETSÉGES!>>

Billionaire életérzés
10/10
Exkluzivitás
10/10
High-end faktor
9/10
Overall score: 9.7/10