A zöld autók rajongóinak feladta a leckét a Porsche, hatalmas a rivalizálás a Tesla Model S és a Taycan között. Továbbá azért is izgalmas az új széria, mivel ez a Porsche első környezetbarát találmánya.

pt3

Aki egy ilyen autóban gondolkozik, 4 féle variáció közül válogathat:

Taycan 4S 429 LE, Hatótávolság: 407km

Taycan 4S Battery Plus 483 LE, Hatótávolság: 463km

Taycan Turbo 680 LE, Hatótávolság: 450km

Taycan Turbo S 761 LE, Hatótávolság: 412km

A történet szomorú része, az, hogy minél erősebb a gép, a hatótávolsága annál rövidebb, de a Taycan az első olyan elektromos autó, amit akár 800 volton is lehet tölteni az eddigi 400 volttal szemben. Ez azt eredményezi, hogy mindössze 5 perc alatt 100 km-nyi energiát nyerhetünk. A jármű 100 %-ra töltése pedig kevesebb, mint fél órát vesz igénybe. Ehhez persze egy 270 kW-os töltőre van szükségünk, aminek a gyakorisága ritka. Hogy a hosszú utazások se okozzanak fejtörést, a töltéstervező rendszer bármikor elnavigál a legközelebbi töltőállomáshoz.

2020-Porsche-Taycan-Turbo-S-gear-patrol-lead-slide-2

Erőben verhetetlen

A Taycan Turbo S 2,6 másodperc alatt gyorsul 100-ra. Ez két motornak köszönhető, ami az első és a hátsó tengelyen van elhelyezve. A hátsó motor kétsebességes, az első fokozatban a gyorsítást segíti, a másodikban pedig az egyenletes haladást. A Taycan öt féle módban vezethető: Range, Normal, Sport, Sport Plus, és a mi egyedi beállításaink lehet az ötödik verzió. Fékezés közben az autó 265 kW energiát nyer vissza, ami szintén egyedi a piacon. Végsebességük limitált: a Turbo változat 260 km/h, a 4S pedig 250 km/h-ra képes.

Ha már zöld, akkor vegán is

A Porsche legújabb vívmánya valahol a 911 és a Panamera között található. Sportos, széles, alacsony, de nem annyira, mint a 911 és áramvonalasabb. A beltér 100 %-ban állati bőr felhasználása nélkül készült. A gyártó egy igazán futurisztikus műszerfalat álmodott meg, ami letisztult és minimalizálja a gomobk számát. Az érintőképernyőn keresztül minden elérhető, vagy a „Hey Porsche” szófordulattal a hangvezérlést tudjuk aktiválni.

1200x900