Már biztosan találkoztál arannyal díszített süteményekkel, vagy szeszes italokkal. Ilyenkor az ember első első gondolata: 

  • Ez valódi arany? 
  • Biztonságos aranyat enni? 

Abban biztos lehetsz, hogy 100% -ig biztonságos. Az aranyfogyasztásnak számos előnye van.


 

Az arany a legértékesebb nemesfém, lágy, elasztikus, vöröses-sárga színe van. Egy kémiai elem, amelynek szimbóluma „Au”. Ez az elbűvölő anyag az ékszeriparban a leghíresebb, de akár meg is lehet enni. Nanorészecskéi fogászati, valamint egészségügyi ellátásban, étkészletben és pénznemekben is megtalálhatóak. Még nyomokban az emberi testben is jelen van. Az arany kiváló elektromos és hővezető. A világ legtöbb részén elérhető.

 

Az aranyfogasztás kultúrája

Az aranyat már az egyiptomi Alexandriában, kb. 5000 évvel ezelőtt elkezdte az emberiség fogyasztani. Alkimikusok aranyat használtak gyógykezeléseikben, még a középkorban is használták az aranylevelet gyógyászati bevonatként.

 

Hogyan jelenik meg az arany az élelmiszerekben?

A tiszta arany 100% -ban ehető. Ételekben széles körben alkalmazható:

–       Csokoládék:

Manapság nagyon népszerűek az aranyporral díszített csokoládék.

–       Italok:

Nemrégiben váltak divattá az aranypelyhes szeszes italok. Pezsgők és prémium kategóriás vodkák esetében népszerű.

–       Ételek:

Gyümölcsök és a saláták egészségügyi előnyeinek fokozása érdekében az aranylevelek és az aranypehely tökéletes választékot kínálnak.

 

Miért érdemes aranyat enni?

Az arany felhaszálható, akár hamu vagy levél formában. Az aranyhamu kalcinálással készül (ez az eljárás az aranyat hamuvá alakítja), és számos egészségügyi előnnyel jár. Az arany csak a legtisztább formájában (24K -23K) ehető.

 

Íme az előnyök:

1. Megakadályozza a reumát

Az aranysó alapú gyógyszerek gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyekkel kitűnően lehet kezelni az ízületi gyulladásokat. Fogyasztható orálisan vagy injekció útján.

 

2. Javítja a mentális egészséget

 Az arany kolloidnak olyan revitalizáló tulajdonságai vannak, amelyek megnyugtatják a testet, és javítják mentális egészségét. Számos gyógyászati ​​területen alkalmazzák. Ezenkívül egy természetes stimuláns, amely javítja mentális koncentrációt és nyugtató hatással rendelkezik.

A kalcinált arany vagy aranyhamu az antioxidáns tulajdonságainak köszönhetően megakadályozza az agykárosodást a szabad gyökök felszámolásával. Gyulladásgátló, ezáltal enyhíti az agygyulladást. Növeli a vezetőképességet a test idegvégződései és az agy felülete között.

 

3. Növeli az immunitást

Bizonyos gyógyszerek aranyat tartalmaznak a szervezet immunrendszerének fokozására. Fizikai-kémiai tulajdonságai miatt előszeretettel alkalmazza a gyógyszeripar. Ezenkívül az arany evés megemeli a testhőmérsékletet, ami hasznos az immunrendszer számára.

 

4. Megakadályozza a rákos megbetegedéseket

Az aranynak „Gold 198” elnevezésű izotópja van, amelyet röntgenelnyelő képességének köszönhetően használnak a rák kezelésére. Az aranyhamuban olyan nanorészecskék vannak, amelyek nagyon hasznosnak bizonyultak a rák kezelésében.

5. A HIV tünetek kezelése

Az aranyat a génterápiában használják a HIV tüneteinek kezelésére. A nanorészecskék előnyösebbek, mint a különböző mediátorok a gének szerkesztése érdekében, hogy csökkentsék a HIV AIDS fertőzését.

6. Megakadályozza a szívbetegségeket

 Az aranyhamu felhasználása megelőzheti a szív és érrendszeri betegségeket. Antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek küzdenek a szabad gyökök ellen, amelyek a szívbetegségek során a leggyakoribb okok kiváltói.

7. A szexuális rendellenességek kezelése

Az aranyhamu fogyasztása kezelheti a szexuális rendellenességeket, például a korai magömlést és az erekciós rendellenességeket. Afrodiziákummal is rendelkezik, amely fokozza a szexuális vágyat.

8. Luxus arckezelés 24 karátos aranyfóliával

30 éves kor felett már megjelennek a ráncok, itt- ott az arcbőron. Erre az aranyfóliás kezelés a gyógyír. Nagy mennyiségű folyadékot képes megkötni a bőrben, ami növeli annak hidratáltságát. Fokozza a vérkeringést és az oxigénszállítást is, amely csökkenti a ráncok kialakulásának az esélyét. 

Az emberek mindig valami újat és izgalmasat keresnek. Úgy tűnik, van valami szexi az arannyal borított ételekben.  Az ehető arany gondolatától biztosan valami drága csemegére gondolsz te is. Természetesen jó érzés, hogy megengedheted magadnak. Azonban ne felejtsd el, hogy az ételben lévő arany nem fog ártani neked, de maga a díszített sütemény, a telített zsírok, és az egészségtelen táplálkozási forma igen.