Coco Chanel a semmiből tudott birodalmat építeni. Teljesen új stílust teremtett, amely a női divatra a mai napig hatással van, és létrehozta a Chanel divatházat. 

Gabrielle, a kicsi Chanel mindössze 12 éves volt amikor az édesanyja elhunyt, majd apja beadta egy apácazárdába, ahol szigorú rendre tanították. 18 évesen varrónőnek állt, majd színész karrierbe kezdett. Ekkor ismerkedett meg vagyonos szerelmével, akitől megkapta azt a támogatást, hogy a divatiparban jeleskedni tudjon.

Íme 5 kihagyhatatlan film az Ő életéről, amelyek minden apró részletbe beavatnak, és biztos inspiráló hatással lesznek rád!

Coco before Chanel (2008)

Ez az alkotás bemutatja a divatikon életét a bentlakásos iskolától kezdve, az első párizsi sikereken keresztül, a divatház születéséig. Anna Fontaine életrajzi művében a főszereplőt Audrey Tautou alakítja, aki kecsesen megtestesíti a nagyszerű Mademoiselle-t. A rendező igyekszik megérteni a tervezőt, a divatikon mögött álló nőt, akinek sebesült a lelke, akit gyermekkorában elhanyagoltak, és a nőt, aki sok szerelmi csalódáson ment keresztül. Elegáns és megható film, amely az igazi Cocot ábrázolja. 

Coco Chanel (2008)

Sok kritika érte ezt az alkotást, amely Gabrielle Chanel életét mutatja be a gyermekkorától az utolsó napjaiig. Élete szürkületében Coco visszaemlékszik a dicsőségre, küzdelmekre és a szerelmi történeteire. Shirley MacClaine alakítja a grandiózus mademoiselle-t, általa ismerhetjük meg a kevésbe ismert romantikus pillanatokat Chanel életéből.

Coco Chanel és Igor Stravinsky (2009)

A film az 1920-as évek Párizsában játszódik, amikor Coco Chanel-t már mindenki ismerte. A gazdag párizsi nők harcolnak egymással, hogy egy nőies, karcsú Chanel darabot megkapararinthassanak. A híres ruhatervező elveszíti szerelmét, Boy Chapelt egy autóbalesetben. A bánat addig tart, amíg meg nem ismerkedik az Igor Stravinskyval, aki az orosz forradalom elől menekült Párizsba. Kettejük szenvedélyét a filmvásznon Anna Mouglalis és Mads Mikkelsen testesíti meg. 

The Return (2013)

2013-ban amikor bemutatták a Chanel Métiers d’Art kollekciót Karl Lagerfeld rendezett egy rövidfilmet, amely Chanel divatház újra nyitásáról szól 1954-ben. Valójában a második világháborút követően nem fogadta jól az európai közvélemény a ruhatervező új kollekcióját, ezért texasi Neiman Marcus luxus áruház felvásárolta a teljes kollekciót. Lagerfeld a Chanel számára megálmodta a Métiers d’ Arts néven elhíresült divatbemutató éves sorozatát, amely a mai napig minden év végén megrendezésre kerül.

Once Upon a Time (2013)

2013 május 9-én mutatta be a Chanel a Resort névre hallgató kollekcióját, ez volt Gabrielle, első Chanel Butikjának a 100 éves fordulója. Ez alkalom tiszteletére Lagerfeld készített egy újabb rövidfilmet. A fiatal Coco Chanel bőrében találjuk a brit Keira Knightley-t, és mellete sok más híres modell is megjelenik a filmvásznon.