Talán idén sikerül betöltenie a gyártóknak a telefonok és a tabletek között tátongó piaci rést, ami a könnyű hordozhatóság, a praktikum és a kényelmes, nagyobb kijelzős tartalomfogyasztás összeolvadását jelentheti. A tabletek és a telefonok közötti átmenetet a kihajtható készülékek képviselik, melyek összecsukott állapotban a megszokott paraméterekkel rendelkező okostelefonok, kihajtva pedig kisebb méretű tabletnek nevezhető, dupla kijelzős készülékek.

A trend azért tűnik igazi áttörésnek, mert a gyártók által megszólított közönség rendkívül széles – elég ha a gamerekre, a Youtube-on vagy a streaming oldalakon videókat, sorozatokat néző fogyasztókra, vagy az üzleti felhasználókra gondolunk. Vagyis mindenkire, akinek eddig választania kellett a praktikum és a láthatóbb, élvezhetőbb eszközhasználat mellett. Ez a széles fogyasztói bázis indokolja, hogy a legnagyobb gyártók szinte mindegyike bemutatta vagy beharangozta már saját kihajtható készülékét, melyek közül 2+2 izgalmas újdonságot gyűjtöttünk össze.

Samsung Galaxy Fold

Vége a pletykáknak és a találgatásoknak – a Samsung a Galaxy S-széria 10. születésnapján lerántotta a leplet a csúcsmodell család legjobban várt új tagjáról, a lenyűgöző látványvilágot kínáló Galaxy Fold-ról. Az összecsukott állapotban nem túl nagynak nevezhető 4,6 hüvelykes készülék kinyitva 7,3 hüvelykes tabletté alakul át, köszönhetően a vadonatúj AMOLED kijelzőnek. A panel egyébként egy teljesen újfajta polimerrétegen alapul, mely fele olyan vastag kijelző megépítését tette lehetővé, mint a korábbiak, másrészt rugalmasan hajlítható. A lenyűgöző külső masszív belsőt takar – 12GB RAM, 512 GB tárhely és 16 MP + 12 MP + 12 MP hátlapi tripla kamera. A kihajtható kijelző előnyeit a multitaskinget támogató alkalmazás- folytonosság funkcióval indokolják, mely lehetővé teszi az appok párhuzamos futtatását, vagy akár a Facebook idővonalának összecsukott állapotban pörgetését a videók kihajtható állapotban történő megtekintése mellett. És a végére jöjjön a fekete leves – 700 000 forint, ennyi lesz várhatóan a technológiai újdonság alapára. De hát csak telefon, tablet és laptop egy személyben, nem de?

samsung-galaxy-fold

Huawei Mate X

A Huawei 2019 nyarán érkező újdonsága ahelyett, hogy a “szívében” rejtegetné lenyűgöző dupla kijelzőjét, már első ránézésre “kitárulkozik”. A félbe hajtható OLED kijelző kinyitott állapotban 8 hüvelykes tablet, összecsukva pedig egy nagy méretű 6,6 hüvelykes és a szelfi kamerákkal ellátott 6,4 hüvelykes kijelzőre bomlik meg. És ha a kihajtható váz nem lenne elég lenyűgöző, akkor hadd említsük meg az 5G lehetőséget, amely a világon először a Mate X készülékben lesz elérhető! Na meg persze ott van a duál SIM , a 8GB RAM, 512GB memória és a SuperCharge töltő, mellyel mindössze fél óra alatt feltölthető a készülék 85%-ra. Mindez mennyiért? Egészen pontosan 735 000 forintot kell leszámolnunk, ha zsebre akarjuk tenni a világ talán jelenleg legmodernebb készülékét.

huawei-mate-x

És ami már a csőben van…

Bár már rebesgetik egy ideje, úgy tűnik idén végre tényleg megérkezik a megújult Motorola Razr, melynek basic verziója valószínűleg anno a Te zsebedben is ott lapult. Az örök klasszikus V3 nyomógomjait természetesen érintő panel váltja fel; így a kihajtott készülék egy nagy kijelzővé alakul át. Összecsukva viszont megőrzi hagyományos külsejét; vagyis egy picike “buta telefon” benyomását kelti, belülről viszont lenyűgöző látványvilágot kínáló okosmobil. Érdekes megoldás, mely a fentebb bemutatott, több kijelzős, multitasking tartalomfogyasztást lehetővé tevő megoldások helyett inkább arra helyezi a hangsúlyt, hogy az új mobil a régi készülékekhez hasonlóan pici, könnyű legyen és még a legapróbb női táskában is elférjen majd kihajtva funkcionáljon a megszokott nagyképernyős okostelefonként. A februári premier úgy tűnik elmarad, de talán márciusban már kézbe vehetjük a Motorola kb. 420 000 forintba kerülő újdonságát.

motorola-razr-2019

A Samsung mellett az LG is az összecsukható kijelzős telefonokon dolgozik. A látványtervek kísértetiesen hasonlítanak a Huawei és a Samsung hibridjére, de úgy tűnik, hogy a félbe hajható készülék 3 helyett 2 kijelzőt kínál majd. Mind a név,a  paraméterek és a design tekintetében egyenlőre sötétben tapogatózunk, de annyi biztos, hogy az új készülék nem lesz olcsó és várhatóan 2019 őszén érkezik majd a boltokba.

lg-kihajtható telefon

 EZT KI KELL PRÓBÁLNOD! 2019 ÚJ SUPERFOODJAI! >>

Billionaire életérzés
9/10
Exkluzivitás
9/10
High-end faktor
8/10
Overall score: 8.7/10