Arnold1

Több ezer ember, villanó vakuk, sejtelmes füst és hősökhöz méltó aláfestő zene kíséretében lépett a színpadra Arnold Schwarzenegger, tökéletesen szabott öltönyében, percre pontosan. Andy Vajna szerény felkonferálása után( amelyben a Hős, Mogul, Ikon, Példakép kifejezések váltották egymást), érkezett meg a testépítőikonként, filmsztárként és kormányzóként ismertté vált Arnold, sokak szerint meglepő módon, hiszen volt már rá példa, hogy végül ígérete ellenére, még sem tudott kis hazánkba látogatni. Majd a tapsvihar után nekifogott közel 45 perces előadásának, amelyben a Siker 6 pontját vázolta fel, saját életútjának illusztrálása mellett. Lássuk, mit tanácsol nekünk a Legenda, ha mi is hozzá hasonló babérokra akarnánk törni a közel jövőben.

1, Találd meg a célt!

Talán a legfontosabb momentuma a sikernek, a céloknak a pontos és érthető meghatározása. A siker egy cél? Talán. De azért érdemesebb konkrétan kijelölni, hogy pontosan milyen irányba is akarunk haladni, miben és mennyire szeretnénk sikeressé válni. Fogalmunk sincs merre induljunk? A mester szerint, az olyan feleslegesnek tűnő tevékenységek, mint az interneten szörfözés, vagy a tévézés is inspirálhatnak minket, hogy végre rájöhessünk, milyen utat szánt nekünk a sors. Induljon tehát a világutazás, önmagunk keresése és megismerése, hogy megszülethessen a  pontos víziónk a saját sikerünkről!

2, Merj nagyban álmodni!

Szintén érdekes, hogy Arnold olyan nagy, sokszor elérhetetlennek tűnő célok kitűzésére sarkall minket, amelyeket mások tényleg csak álmodni mernek. Pedig szerinte, ha már meg van a cél, a hozzá vezető kemény munka is világossá és sokkal elviselhetőbbé válik, hiszen így már tudjuk miért kell küzdenünk! Olimpiai bajnok kajakosnak készülünk? Vagy esetleg a Nobel-díj lebeg a szemünk előtt? Ezek mind igenis elérhető és megvalósítható célok( persze, azért nem árt hozzá némi tehetség sem)!

Arnold2

3, Ne foglalkozz a kételkedőkkel!

Úgy sem tudod megcsinálni! Nem vagy elég tehetséges! Ez Lehetetlen! – vázolja fel elénk a gyakran hallott mondatokat a Terminátor. Szerinte azonban, ezek a kételkedő emberek , egyszerűen kicsinyesek vagy irigyek, így felesleges foglalkoznunk velük! Hiszen minden lehetetlennek tűnt, amíg valaki meg nem valósította, nem de? Például pár évvel ezelőtt gondoltuk volna, hogy a világ legsikeresebb modelljeinek nem kell szépnek lenniük, láb nélkül is lehet valaki olimpiai bajnok, vagy az egyetemi ismerőseinket összehozó arc, IT-milliárdos lesz! Kalandra fel tehát!

4, Felejtsd el a B-tervet!

Biztosan mindannyiunk fejébe megfordult már, hogy mi lesz, ha esetleg a nagy álom nem válna valóra, akkor azért mégiscsak jó lenne, ha nem segédmunkásként dolgoznánk, szakma, tapasztalat és végzettség hiányában. A Mester szerint, viszont ezeket a B és C terveket ideje végre elfelejtenünk, hiszen minden egyes tett és gondolat, amelyet ezekre fordítunk, csak az A-tervtől veszi el az értékes időnket!

5, Dolgozd ki a beled!

Rendkívül szimpatikus módon, nem biztat arra senkit, hogy otthon ülve várja a sült galambot, vagy pusztán kapcsolatépítés( kmm..s****nyalás) segítségével próbáljon előre jutni. Arnold a munkára, a fáradhatatlan és értelmes munkára sarkall minket, hiszen ez tud csak közelebb vinni minket a célunkhoz. Mert a csúcson soha nincsenek pusztán szerencsés emberek, hanem csak és kizárólag olyanok, akik igenis a belüket is kidolgozták a sikerért!

6, Adj másoknak is a fényedből!

Ott vagy a csúcson, elérted az álmaidat? Soha ne felejtsd el azokat, akik segítettek neked, akik fogták a kezed, akik reményt adtak, mikor megbotlottál! De foglalkozz azokkal is, akik még csak álmodnak a sikerről, csak félnek elindulni ezen a göröngyös úton. Próbálj tehát valami maradandót alkotni, és nyomot hagyni a világban. Hiszen nem csak magunkra és jelenre, hanem másokra és a jövőre is gondolnunk kell!

Arnold3

Az inspiráló előadáson olyan kérdések is elhangzottak, hogy mindez rendben van, de sikerülhetett volna, ha nem Amerikában történik? Nos, nyilvánvalóan az USA az álmok és az önmegvalósítás országa, de a kis országok lakóinak sem kell csüggedniük, hiszen ő maga is Ausztriából származik( bár azt azért megjegyezte, hogy talán előnyösebb lenne, ha még mindig Osztrák-Magyar Monarchiaként működnénk). Szóval ne feledjétek, Sose hagyjon el Benneteket a Remény!

Mit tanulhatunk végülis Schwarzenegger-től? Ne csak Billionaire-ek akarjunk lenni, hanem szakmát is válasszunk, kockáztassunk, legyünk munkamániások és adakozzuk el a keményen megszerzett pénzünket. Ja, hogy mi szórakozni is szeretnénk és boldogok akarunk lenni? Sebaj, ezt egy kis családi házban is megtehetjük. A döntés, csak rajtunk áll!

 

 

Billionaire életérzés
9/10
Exkluzivitás
10/10
High-end faktor
8/10
Overall score: 9/10