Az ausztrál Mcconaghy Hajóépítő vállalatot John Mcconaghy, lelkes motorcsónak rajongó alapította 1967-ben. A cég közel 50 éves fennállása alatt mesteri szintre tökéletesítette a praktikumot és a használhatóságot szem előtt tartó meglepő dizájn elemeit, így mára a világ egyik legnagyobb szénszálas hajógyártójává nőtte ki magát. Portfóliójában találunk versenyyachtokat, dizájn yachtokat és szénszálas alkatrészekből készülő, úgynevezett multihull-hajókat is. A társaság első motoros yacht-ja a trimarán hajótestű, 43 méter hosszú Adastra. Ismerkedj meg közelebbről ezzel a tekinteteket magára szegező stílusikonnal!

 

Az egészen pontosan 42,5 méter hosszú, 16 méter széles és 52 tonnát nyomó szuperhajót Anto Marden ( 64) hajózási mágnásnak és feleségének, Elaine-nek készítették, hogy kényelmesen és gyorsan tudják megtenni Hong-Kong-i lakhelyük és két indonéziai privát szigetük közötti távolságot. A 15 millió dollárért vásárolt yachtot, John Shuttleworth világhírű bit dizájner tervezte, akinek jellegzetes stílusához képest eléggé hightech-re sikerült az Adastra. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy lehetőség van a hajónak ipadről történő irányítására is, már ha 50 méteres körzetben tartózkodunk.

A hajó tervezése és megépítése közel 3 évet vett igénybe, de kétségtelenül megérte várni a világ legszebb superyacht-jának titulált ikonra, mellyel alacsony fogyasztásának köszönhetően tankolás nélkül lehet eljutni Londonból New York-ba.

 

” A legnagyobb kihívás az volt, hogy megőrizzük a hajó stabilitását és biztosítani tudjuk a megfelelő kényelmet, a luxus környezetet utazás közben.”

J. Shuttleworth

Az Adastra “lelkét” a 16 méter széles szalon adja, melyet a letisztult dán dizájn elemek és az ázsiai stílust képviselő részletek tesznek különlegessé. A gyönyörű kilátással rendelkező hall-ban találunk még étkezőasztalt és koktélbárt is.

A 9 utast és 6 fős legénységet szállítani képes hajón a fürdőszobák és a hálószobák is az 5 csillagos hotelek színvonalát idézik. Utóbbinak a berendezési tárgyait pedig a tulajdonos házaspár felesége gyűjtötte indonéziai kiruccanásaik során.

             

Természetesen a yacht rendelkezik nyitott terekkel is, ahol az utasok élvezhetik a tengeri levegő sós illatát, napozhatnak egy pohár pezsgő társaságában vagy megmártózhatnak a kristálytiszta vízben.

” A világ egyik leglenyűgözőbb superyacht-ja, amelynek mind technológiai mind dizájn elemei példaként szolgálhatnak a jövőre nézve.” Boat International

 

De mit szól ehhez Roman Abramovich, a yachtok szerelmese?

17 ÉRDEKESSÉG AMANCIO ORTEGA-RÓL

Billionaire életérzés
10/10
Exkluzivitás
10/10
High-end faktor
10/10
Overall score: 10/10