A lóversenyt a sportok királyaként is szokták emlegetni. Nem hiába, egy versenyre érett angol telivér látványa, tekintélyt és csodálatot kelt minden ember számára. Ez egy olyan népszerű sport, amely számos országban a labdarúgással vetekszik. Az az ember, aki pedig lovat futtat presztízst és népszerűséget szerez.

Meydan – Dubai

Dubai a világ első számú ötcsillagos lóverseny hotelével büszkélkedhet, ami csodálatos éttermeket, lóversenymúzeumot, valamint pályára néző végtelen medencét foglal magában.
A pálya lelátója hosszabb, mint 1600m, és több mint 60,000 látogató befogadásra képes. A Nad Al Sheba, pályát építették át, és 2010 óta itt rendezik a világ legrangosabb lóversenyét a Dubai World Cup-ot amelynek az összdijazása 12 Millió dollár. Aki erre versenyre ellátogat, tényleg igazi luxus élményeknek lehet részese.

Meydan_Pool_banner_image

St Moritz Svájc

Gondoltad volna, hogy egy befagyott tavon is lehet versenylovakat futtatni? Svájc legelegánsabb síparadicsomában még ez is lehetséges. Minden évben megrendezik a három napos White Turf-ot, ami maximálisan a téli fényűzésről szól. Lóversenyrajongók a világ minden területéről érkeznek, megmérettetni lovaikat ezen a páratlan versenyfelületen. Több mint 35,000 érdeklődőt vonz St Moritz, ahol galopp, ügető és a sajátos, lovas sí versenyen fogadhatnak a favoritokra.

White-Turf

Flemington Ausztrália

Ausztráliában a Melbourne Cupnak akkora presztízse van, hogy ezt a napot munkaszüneti napnak nyilvánították, immár 159 éve. Ez egy kiöltözős társasági esemény, amire a nők külön kalapot és ruhát készítettnek maguknak. A nap főfutama, 6,2 millió dollárt ér, és az első célba érkező ebből 3,6-ot vihet haza. Ehhez csak annyi kell, hogy a 3200 méteres távot kevesebb, mint 3:16.3 alatt teljesíteni.
flemington

Piazza del Campo Olaszország

Paolia di Siena lóversenynek, középkori hagyatéka van, amikor még a forróvérű olaszok bivalyokkal versengtek a főtéren. Évente kétszer rendezik meg. Először júliusban, majd augusztusban. Ezt a világ legkeményebb lóversenyeként is emlegetik, ugyanis nyereg nélkül a belvárosban kell maximális sebességgel száguldozni, ahol még az igazán profiknak sem könnyű a kanyarokat karcolás nélkül megúszni. Itt a város 17 negyede közül választják ki a 10 szerencsés indulót, a verseny érdekessége, ha a ló megválik, lovasától még a ló folytathatja a versenyt, és elnyerheti a dicsőséget a városnegyedének. Ezen a futamon igencsak megéri a ló hátára pattanni, hiszen a nyerő lovas 150.000 euróval gazdagodik.

Palio-di-Siena-horse-race-800x450

Happy Valley Hong Kong

Hong Kong egyetlen lóversenypályája befészkelte magát a felhőkarcolók közé, már csak futurisztikus metropoliszra való kilátás miatt is érdemes, a Happy Valley versenyeire kilátogatni, ami 55,000 látogatót vonz. A versenyek még Brit gyarmatosítás hatásra alakultak ki, mára pedig az egész lakosság rajong. Angol mintára élő zenés, sörsátras rendezvények, sokasága várja a szórakozni vágyókat. A fogadási kedv pedig, páratlan, előfordul, hogy több mint egy millió ember fogad egy-egy futamra, és talán a világ legkönnyebb zsokéit is itt találjuk, 40-45 kilós férfiakat.

Hong-Kong-Jockey-Club-Getty-web-2

Ascot Anglia

Az angol lóversenyzésről mindenkinek a Royal Ascot jut eszébe, erről pedig a királyi méltóság és az elegancia. Erzsébet királyné óriási rajongója ennek a sporteseménynek. Az angol bukmékereknél nemcsak a nyerő lovakra, hanem a királyné ruhájának a színére is lehet fogadásokat kötni. Az öt napos meetingre több mint 300.000 rajongó látogat, van, aki a királyi család miatt, ki az angol telivérek csodálata miatt. Nyolc éve a világhírű, magyar csoda ló Overdose is meghívást kapott erre a versenyre. 2019-ben összesen 7,3 millió fontot vihettek haza a büszke lótulajdonosok.

GRANDSTAND_AREA

1/10
Életérzés
10/10
Overall score: 5.5/10