Jeff Bezos az Amazon.com alapítója eddig is a világ leggazdagabb emberének számított, de nem érte be ennyivel és úgy döntött tovább növeli dollár milliárdjai számát, nehogy valaki a babérjaira akarjon törni. 

Az Amazon vezére feltehetően az idén új rekordot szeretne felállítani vagyonában és el akarja érni a 200 millió dolláros álomhatárt, mivel ebben az évben már másodszor értékesített részvényeiből. Februárban 11 nap leforgása alatt 4,1 milliárd dollárnyi Amazon-részvényt tett pénzzé. Most júliusban pedig újabb egymillió darabtól szabadult, amivel 3,1 milliárd dollárral (3830 milliárd forinttal) növelte tovább vagyonát. Ez azonban nem jelenti azt, hogy részesedése csökkene a cégében, hiszen még jelenleg is több, mint 54 millió darab részvénnyel rendelkezik. 

A vagyonának értékét pedig csak tovább növeli az, hogy az Amazon árfolyama idén 73%-ot emelkedett. Ezzel összesen pedig közel 75 milliárd dollárral növelte meg pénztárcájának értékét, ami annyit takar, hogy közel 190 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik.

Ennyi pénzt elképzelni is nehéz! De csak a szemléltetés kedvéért: Bezos akár megvehetné az Egyesült Királyság négy legnagyobb bankját és csak az, amennyivel hétfőn gyarapodott a vagyona, Erzsébet királynő teljes vagyonának a harmincszorosa!