Ugye Te is észreveszed vezetés közben amikor valaki stílusos, egyedi rendszámtáblákkal szeli az utcákat? Sokszor egy ilyen egyedi kérelem drágább, mint maga az autó értéke, legyen az egy méreg drága Rolls Royce vagy akár egy Bugatti.

5. M1- 373.000 Euro
Mike McCoomb vásárolta meg ezt a szám és betűkombinációt 2006-ban. Valójában nem is magának, hanem a 6 éves kisfiának vette szülinapjára. Habár a fiúnak elég sok időt kellett várnia mire ő maga használatba vehette a szülinapi ajándékát, addig nagy valószínűséggel a büszke apa használta.

m1-number-plate-ad62

4. 1D – 398.000Euro
2009-ben egy libanoni üzletember, Nabil Bishara lepte meg feleségét a nagy értékű rendszámtáblával. A mai napig a hölgy Bentleyjét ékesíti a híres párosítás. Értékbecslők szerint ha a sorszám újra eladósorba kerül, akár a dobogó első fokára is felkerülhetne. Ugyanis az 1D-ről mindenkinek a One Direction zenekar jut eszébe. Nagy valószínűséggel a banda tagjai egyből lecsapnának rá.

1D

3. F1 – 498.000 Euro
Az F1-ről mindenkinek a Forma 1-es autók jutnak az eszébe, ám a tábla jelenleg Afzal Khan Bugattiját ékesíti. A tulajdonos 2008-ban vásárolta, mára pedig már 15 millió fontot ér. Korábban a Plates4Less aukcióján lehetett látni 12 millió fontért, amihez ha a közigazgatási költségeket hozzáadjuk máris 15 millióra rúg az értéke.

F1

2. 5 – 4.000.000 Euro
A világon sehol máshol nincs akkora kereslet a különleges rendszámtáblák iránt, mint az Egyesült Arab Emirátusokban. Az ország vezető sejkjei is külön rendszámot viseltetnek autóikon, ám ahhoz, hogy egy hétköznapi üzletember ilyet megkaparinthasson, mélyen zsebbe kell nyúlnia. Így tett Talal Ali Mohammad Khouri 2007-ben egy árverésen. Az, hogy az 5-ös számot neki ítélje oda a licitbizottság, 4 millió eurót kellett kipengetnie az emirátusi árverésen, aminek a hátterében az Abu Dhabi rendőrség áll. Bizonyos források szerint az ilyen bevételek egy részét jótékonysági szervezeteknek ajándékozzák.

plate-number

1. 1- 8.000.000 Euro
A világ legdrágább autóra illeszthető fémlemeze szintén egy emirátusi férfi büszke tulajdona, név szerint: Saeed Abdul Ghafour Khouri. Mr Khouri mindenképpen az egyes számot akarta magának, hiszen ez a legkülönlegesebb szám. Számára ez már büszkeség és státuszszimbólum. Itt felmerül a kérdés, hogy az hogyan lehet, hogy az első és a második helyezett családi neve ugyan az. Az úriemberek unokatestvérek. Meg kell hagyni, ez nem mindennapi családi hóbort.

pn1