Ibiza nemcsak szórakozóhelyeinek köszönheti világhírnevét, hanem hoteljai és bárjai mellett exkluzív éttermeinek is. Egy azonban kiemelkedik nemcsak a sziget, de a világ összes gasztronómiai egysége közül, ez pedig nem más, mint a: SubliMotion.

A Playa d’en Bossa strandon található ötcsillagos Hard Rock luxushotelben várja a vendégeket a világ legdrágább, egyszerre mindössze 12 főt fogadó látványétterme. A 24 fogásos avantgárd menüt a világhírű, két Michelin csillaggal kitüntetett Paco Roncero nemcsak megálmodja, de a vendégek tányérjára is varázsolja. Az évenként változó ételsorral a sztárséf egy világkörüli kulináris utazást idéz elő. Az ízelőbimbók mellett, azonban a high-tech multiszenzoros installációnak köszönhetően minden érzékszervünk lehengerlésre kerül.

Építészek, mérnökök, fogatókönyvírók egyesítették erőiket és 350 m2-en létrehozták a SubliMotion szinte Sci-fi filmbe illő éttermét. Érintőképernyős asztalok, lézer- és fényeffektusok mellett a terem hőmérsékletét, páratartalmát, háttérzenéjét és illatát is az ételekhez igazítják. Az eredmény pedig nem más, mint egy 2050-et idéző, 3 órás, futurisztikus vacsora, amihez egy téridőutazási élmény is kapcsolódik. Ez azonban még mind semmi… Az élmények emlékezetesebbé tételéhez a Samsung Gear VR virtuális valóság szemüvege is központi szerepet kap, amely segíti a vacsora résztvevőit az álomvilágba elrepíteni.

Az öt érzékre szabott étterem minden év június 1-je és szeptember 30-a között fogadja az érdeklődő ínyenceket. És a lényeg! Közel 700.000 forintért tudunk hozzájutni ehhez az életre szóló kulináris élményhez.