Íme, az 5 legdrágább és leg extravagánsabb lábbeli, amiket nem mindenki engedhet meg magának

1. Jada Dubai and Passion Jewelers

A két híres cég együttműködött, és létrehoztak valami egészen elképesztőt. A cipellő ára 17 millió dollár. Nem csoda, hiszen 15 karátos gyémánttal van kirakva, az egyébként szín aranyból készült lábbeli. A cipészeknek 9 hónap fáradtságot nem ismerő munkájába került, hogy tiszta arany borítsa a csinos magas sarkút.

2. Debbie Wingham

A cipő születésnapi ajándékként készült, abszolút személyre szabva. Ára 15,1 millió dollár. Érdekessége, hogy különleges rózsaszínű és kék gyémántokkal díszítették, de a cipő anyagában találhatunk színtiszta aranyat és platinát, valamint valódi bőrt.

3. Stuart Weitzman

Ezt a cipellőt Hamupipőke inspirálta, nem véletlenül Cinderella a neve. Ezt a gyönyörű, valódi olasz bőrből készült magas sarkút 565 darab gyémánt ékesíti, mely platinába van ágyazva. Nem is csoda hogy az ára 2 millió dollár. Egyébként a 2004- es Oscar díjátadón Alison Krauss viselte.

4. Tom Ford custom by Jason Arasheben

Jason Arasheben ékszertervező álmodta meg ezt a különleges darabot, melyet Tom Forddal közösen létrehoztak. Több, mint 14.000 darab teljesen körbe vágott és fehér aranyba ágyazott gyémánt ékesíti a cipőt, melynek elkészítése több, mint 2000 munkaórát vett igénybe, nem is csoda hogy az ára 2 millió dollár.

5. Air Jordan Silver

A sportosabb fazon kedvelőinek is kedvükbe jártak a tervezők, hiszen az Air Jordan már a Nike szinonímájává vált. Ezek a modellek rendkívül kényelmesek, de ami a kosárlabda rajondóknak talán a legnagyobb ajándék a 60 ezer dolláros ár mellett az az, hogy minden darabot saját kezével írt alá Michael Jordan.