A golf a világ egyik legelitebb sportja, a játékosok számát világszerte 50 millióra becsülik. Nagyot téved az, aki azt gondolja, hogy ez csak arról szól, hogy pici labdákat kell betalálni megfelelő lyukakba. Cikkünkben összegyűjtöttük a legexkluzívabb lehetőségeket, amelyek páratlan panorámát és nyugodt környezetet nyújtanak a sport szerelmeseinek.

5. Villingili Golf Course, Maldív-szigetek

Életre szóló golfélménnyel kecsegteti a Maldív Paradicsom látogatóit a Shangri-La Villingili Resort. Kilenc lyukkal emelkedik ki ellenfelei közül, ami ebben a térségben a legnagyobb, a sziget természetes szépsége és nyugalma magával ragadó.

villingili-golf-course_095749_full

4. Heritage Golf Club, Mauritius

Többszörös díjnyertes pályán tehetjük próbára golftudásunkat Mauritiuson. Ezen a pályán minden golfozó megtalálja a saját igényeit, első ránézésre könnyűnek tűnik, pedig koránt sem az. A festői környezet adott, a sziget déli partjain fekszik idillikus lagúnák és dimbes-dombos hegyoldalak közt.

heritage

3. Majlis Golfpálya, Egyesült Arab Emirátusok

A világon sehol máshol nem fejlődnek olyan látványosan a golfpályák, mint az Egyesült Arab Emirátusokban. A sivatag begyepesítése nem egyszerű vállalkozás, ám a megalomániás Dubaiban sorra épülnek kiválóbbnál kiválóbb lehetőségek. Az első ilyen hely a Majlis Golf Club, amely a sivatagban akár egy oázisként is üzemelhetne, itt nemcsak a tájban, hanem az állat és növényvilágban is gyönyörködhetnek a játékosok.

majlis2

2. Pebble Beach, Kalifornia

Egy igazán profi pálya, már 5 alkalommal adott otthont a US Open bajnokságnak. Habár hosszú a várólista mégis itt lehetősége nyílik a nem profi játékosoknak is a játékra.

Pebble-Beach-golf

1. Augusta National Golf Club, USA

A világ leghíresebb és legexkluzívabb nemcsak golf, de férfiklubja is. Nagyjából 300 tagja közé nem régóta csatlakozhatnak olyan nők is, akik kimagasló teljesítményt értek el az üzleti életben. Ebbe a körbe a legnehezebb bekerülni, a tagsági díj évente 250.000 dollártól indul. Ám a szerencsések olyan hírességeket ismerhetnek meg itt, mint Bill Gates, Warren Buffet, vagy Tiger Woods.

augusta