Avagy hová járnak a világ leggazdagabb embereinek csemetéi?
Úgy gondolom, hogy senki nem fog meglepődni, ha a cikk elején elárulom, a legelitebb iskolák egyazon országban találhatóak, és ez az ország nem más, mint Svájc.

#1. La Rosey

Sokan a királyok iskolájának nevezik, hiszen itt tanult számos ország királya, vagy annak leszármazottja, a brit királyi család tagjai, vagy az európai uralkodóházak több volt, és jelenlegi tagja is, továbbá az üzleti élet nagyjai, híres zenészek, írók, színészek.
A hallgatók létszáma ( 8-18 éves korig) megközelítőleg 400 fő. A diákélet meglehetősen álomszerű hiszen tavasszal és télen campust váltanak a fiatalok, de ennek ám el is kérik az árát, hiszen az éves tandíj 30 millió forint.

#2. Aiglon Akadémia

A Mont Blanc csúcsaira néző, festői környezetben elhelyezkedő iskola, brit bentlakásos rendszeren alapul, annyi kivétellel, hogy hetente 3 reggelen a nap meditációval indul.
Tandíj tekintetében nem sokkal maradt el az első helyen álló társától, hiszen az éves tandíj itt 28 millió forint. A diákokat 9-18 éves korig várják , a tanulók  létszáma kb. 350-400 fő.

#3. Beau Soleil Nezetközi Akadámia

Több szempontból a leghíresebb iskola, ez a legrégebben fennálló bentlakásos rendszerrel működő nemzetközi iskola, hiszen 1910-től fogadja diákjait a világ minden pontjáról.
Ahogyan az előző iskola is, ez az intézmény is egy csodás helyen épült 1350 m-el a tengerszint felett a svájci Alpokban. Az itt végzett diákok között is sok a hercegi családból származó, vagy egyéb terülteken remekelt szülők gyermekei, ám a tandíj itt sem sokkal olcsóbb, hiszen 27 millió forint egy évre.

#4. du Léman Nemzetközi Iskola

Hasonlóan az eddigiekhez, itt is két nyelven folyik az oktatás ( angol – francia ), csakhogy a du Léman már 1 éves kortól fogadja tanulóit, így gyakorlatilag azt is mondhatjuk, hogy a legelitebb bölcsődeként is üzemel, 25 millió forintos tandíjjal.

#5. Leysin Amerikai Iskola

Főleg sí és snowboard létesítményei miatt lett híres ez az iskola, ahol a diákok kedden és csütörtökön kedvükre tölthetik idejüket a hegyekben. A neve ellenére egyébként az intézmény 12%-a amerikai , de ide járt a szaúd-arábiai királyi család is. Mindezért 24 millió forintos tandíjat várnak cserébe.