Az órák népszerűsége folyamatosan nő. Jelenleg mindenki divat-, vagy okosórát hord a kezén, azonban a megagazdagok nem követik az ilyen kis divathóbortokat. Ők még mindig a limitált számú, óramesterek által készített legpazarabb darabokra esküsznek. Ismerik és nagyon komolyan követik az óraviseléshez kötődő etikettet. Gardróbjuk órás szekrényében több olyan méregdrága darab is lapul, amelyeket csak valódi billionaire-ként engedhetnek meg maguknak. Nézzük mely márkák váltak a legértékesebbé ezidáig.

Vacheron Constantin

Annak ellenére, hogy kevésbé keresettebb, mint mondjuk a Rolex, az órák minősége és márka történelme indokolja árát, hiszen történetük egészen 1755-ig nyúlik vissza. 2015-ben mutatták be a világ legkomplikáltabb óráját, ami egyébként 8 évig készült. Karóráit tekintve 2 millió forinttól egészen 200 millió forintig találunk órákat.

Jaeger-Lecoultre

A Svájcból származó márka már 185 éve meghatározó szereplője az órák piacának. Alapvetően nem jellemző rá a nemesfémek túlzott használata, stílusa konzervatívabb, visszafogottabb, kifinomultabb, de épp ettől olyan elegáns. A régebbi darabok 1 millió forinttól már elérhetők, de ez elszaladhat 150 millió forintig is.

Breguet

Itt a belépő szint 1 millió forinttól indul, ami felkúszhat egészen 180 millióig, egyébként nagy átlagban 10-30 millió forintért hozzájuthat, akinek elnyeri a tetszését ez a különleges, egyedi, és nagyon elegáns stílus.

Patek Philippe

Nos itt már 1 millió forint alatt nem találni órát, de ehhez az árhoz közel is csak többnyire női kvarc órát kínálnak. A férfi modelleket tekintve az új generációs órák átlag ára 30 millió forint körül mozog, de aki egyedi, exkluzív órát szeretne tourbillon szerkezettel  akár 300 millió forint is lehet.

Audemars Piguet

Átlagárat tekintve 6-10 millió forint között már megvásárolhatóak az egyszerűbb darabok, de ha valaki egy  igazán egyedi, kiemelkedő, ritka, egyszóval egy igazi különlegességre vágyik kb 400-450 millió forintot kell kifizetnie. Ez a márka kevésbé népszerű a nagyvilág előtt, de az igazi óra fanatikusok és gyűjtők nagy becsben tartják, hiszen a modelljeikből nem gyártanak sokat, így igazi kincsek.