A Forbes 1645 leggazdagabb emberét felvonultató listán mindössze 31-en vannak, akik még nem töltötték be a 40. életévüket, mégis dollár-milliárdokkal büszkélkedhetnek. Mi a top 10-et válogattuk össze, akik között akadnak örökösök és szerencsések de többségében a közösségi médiához köthető gátlástalan self-mad man-ek, akik valóban megcsinálták a saját szerencséjüket. Tessék példát venni róluk!

10, Fahd Hariri- 1,13 milliárd dollár

A lista legjóvágásúbb és még mindig csak 33 éves tagja a meggyilkolt libanoni miniszterelnök legfiatalabb fiúgyermeke. Vagyonát természetesen a korrupció halvány árnyéka nélkül befektetésekből és ingatlanokból szerezte. Hölgy olvasóinkat viszont el kell keserítenünk, mivel a jelenleg Párizsban tanyázó milliárdos már megházasodott.

Fahd Hariri

9, Eduardo Saverin- 4,2 milliárd dollár

A Szingapúrban élő, 33 éves vállalkozó a Facebook 5%-os tulajdonosa és egyik alapítója. Korábban több mint, 30%-os részesedése volt alapítóként és kezdeti finanszírozóként, de később vitái támadtak az alapító társakkal, így gyakorlatilag kitúrták őt a cégből.Jelenleg kockázati tőke befektetőként tengeti nehéz hétköznapjait és élvezi a közösségi oldalról csordogáló jövedelmeit, vagy éppen dúsgazdag családja millióit tékozolja. Szingapúrban igazi celebnek számít, Bentley-vel jár, egy felhőkarcoló legfelső emeletén lakik, modellekkel múlatja az időt és talicskával szórja a pénzt. Egész kellemesen hangzik!

eduardo-saverin

8, Yang Huiyan- 4,9 milliárd dollár

Sokáig a lista egyetlen női résztvevője és Kína egyik leggazdagabb nője mindössze 32 évesen beleülhetett a high-end ingatlanfejlesztéssel foglalkozó kínai Country Garden alelnöki székébe, mikor idősödő édesapja ráhagyományozta többségi tulajdonrészét.

Yang Huiyan

7, Scott Duncan- 6,1 milliárd dollár

Igazán régimódian szerezte, egyszerűen megörökölte vagyonát édesapjától, aki egy óriási csővezetékekkel foglalkozó vállalatot épített fel, az Enterprise Products Partners-t. A cég több mint, 51.000 mérföld energiavezetéket tudhat sajátjának! Duncan még csak 31 éves és szintén milliárdos testvéreivel együtt elképesztő gyorsasággal gyarapítja vagyonát.

Scott-Duncan

6, Albert von Thurn und Taxis- 1,9 milliárd dollár

A német származású herceg gyakorlatilag a pompába született. Már 8 éve a leggazdagabbak között szerepel a listán, de becsületre méltóan a saját szerencséjének is a kovácsa. Vagyonát részben ingatlanokból, műtárgyakból illetve elképesztő méretű földjeiből és erdőiből szerezte. A 31 éves milliárdos családjának kastélyában lakik Bavaria-ban és versenyautókat vezet.

Albert von Thurn und Taxis

5, Drew Houston- 1,2 milliárd dollár

Egyike a szilikon-völgyi csodagyerek milliárdosoknak. Már 5 évesen a számítógépeket bütykölte, középiskolában pedig start-up vállalkozásokat indított. Végül óriási vagyonát a Dropbox file-megosztó alkalmazással szerezte, amely a 6. start-upja. Egyben biztosak lehetünk, még nagy lehetőségek rejlenek a 30 éves zseniben!

Drew Houston

4, Anton Kathrein Jr.- 1,35 milliárd dollár

Egész biztosan nem gondolnánk, de a 29 éves Anton antennákból szerezte a vagyonát. Ő a 3. generációs örököse a nagymúltú Kathrein-Werke AG antennagyártó cégnek, mely rádiókhoz-televíziókhoz-műholdakhoz gyárt antennákat 6800 alkalmazottja segítségével. Mi kíváncsian várjuk mikor talál rá egy bombanő személyében a szerelem a fiatal pénzeszsákra.

Anton-Kathrein jr.

3, Mark Zuckerberg-28,5 milliárd dollár

A nehéz természetű Facebook-vezért senkinek sem kell bemutatnunk. Eddig is szépen szerepelt a listán, de az igazi áttörést a Facebook tőzsdére bocsátása hozta, mivel az előző évhez képest így megduplázódott Mark eddig is tetemes vagyona. A hozományvadászoknak most sem számolhatunk be jó hírekről, mivel úgy tűnik továbbra is rózsaszín felhők uralkodnak a Zuckerberg házaspár feje fölött.

Mark Zuckerberg

2, Dustin Moskovitz- 8,8 milliárd dollár

A csupán 29 éves Dustin, Mark Zuckerberg szobatársaként segített a Facebook-ot kirugdosni a Harvard falai közül, majd évekig a cégnél is dolgozott( jelenleg is 5%-os részesedése van). 2008-ban lépett ki, és alapította meg saját szoftvercégét az Asana-t, amely a partnerek közös projectek során történő együttműködését hivatott fejleszteni, de mosolygós barátnőjével( most már feleségével) Cari Tuna-val is dolgozik egy közös jótékonysági alapon. Igazi főnyeremény!

Dustin_Moskovitz

1, Perenna Kei- 1,3 milliárd dollár

A csinos hong-Kong-i lány, mindössze 24 évesen került fel a listára! Már ilyen fiatalon sikerült megszereznie a családi vállalkozásként irányított Logan Properta Holdings 85%-os többségi tulajdonrészét, de nem hivatalos vezetőként ténylegesen ő irányítja a vállalatot is. A Londonban diplomázott tehetséges hölgyemény lelkesen keresi álmai lovagját, talán pont TÉGED?

perenna-kei

 

NÉZD MEG HOL LAKNAK A VILÁG LEGGAZDAGABB EMBEREI>>

Billionaire életérzés
10/10
Exkluzivitás
8/10
High-end faktor
10/10
Overall score: 9.3/10